160 KİŞİLİK KONFERANS SALONU

56 bin 175 kitabı, dinlenme salonları, gezici kütüphane aracı ve 21 güler yüzlü personeliyle hizmet veren İl Halk Kütüphanesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2016 yılında da en iyi hizmeti sunmak amacıyla çalışmalarına başladı. Yeni binalarında bulunan imkanlarını da anlatan Zeliha Atay, “Kütüphanede görsel ve işitsel destekli çeşitli kültürel faaliyetlerde kullanmak amacıyla 160 kişilik konferans salonu oluşturulmuştur”

Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor

 

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER İÇİN YARARLANABİLİRLER

Etkinliklerde kullanılmak üzere 1 adet piyano sağlanıldığını söyleyen Müdire Atay, “Kamu kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler, maddi kazanç amacı olmayan, girişler için ücret istenmeyen ve siyasi amaç içermeyen kültürel etkinlikler için yararlanabilirler. Okul Öncesi ve Çocuk bölümünde 04-16 yaş arası okuyucularımıza hizmet verilmektedir. Kitaplarımız açık raf sisteminde okuyucu hizmetlerine sunulmaktadır”

 

BELİRLENEN DURAKLARA HİZMET

Son olarak Atay, “Bölüm içerisinde ödünç verme servisi, genel koleksiyon, müracaat eserleri ve okul öncesi okuyucular için oluşturulan masal okuma ve oyun köşemiz bulunmaktadır. Merkez kütüphanemize uzak semtlere ve kasabalara belirlenen duraklarda hizmet götürmektedir. Bunlar: Karaahmetli, Sanayi, Çullu, Yahşihan TOKİ Blokları, Yahşihan Yenişehir, Etiler, Irmak, Hacılar, Aşağı Mahmutlar, Kimeski, Gündoğdu, Kaletepe, Yukarı Mahmutlar´dır” dedi.