İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı


Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Portekiz'in Santa Maria de Feira Belediyesi ile birlikte yürüttüğü 'Health4life' isimli Sağlık için yaşam Comenius Regio Projesinin sağlıklı beslenme temasının öğrenciler arasında yaygınlaştırılmasının sağlanması ve 'sağlıklı beslenme' öneminin Ortaokul ve Ortaöğretim öğrencileri arasında benimsetilmesi sağlanarak dil yeterlilikleri gelişiminin desteklenmesi ve öğrenciler arasında web 2.0 araçlarının kullanımının geliştirilmesi amacıyla, bu yarışma organize edildiği açıklandı. Açıklamada Yarışmaya tüm orta öğretim öğrencileri ve ortaokul 7.ve 8.sınıf öğrencileri katılabilir.

Şartları belirlendi

Kısa film yarışmasının konusunun Sağlıklı yemek tarifleri olarak belirlendiği film yarışmasının amacının da sağlıklı beslenme temasını yaymak olduğu belirtildi. Yarışmanın şartları ise şu şekilde olduğu belirtildi 'Yarışma katılımcısı sunduğu videonun sahibi olduğunu beyan eder ve herhangi bir film müziğini veya video sahibinin haklarıyla bağlantılı hiçbir yasal saklı hakkı ihlal edemez. Videolar dijital olarak resim düzenlemeleri ve video uygulamaları gibi programlarla işlenebilir, üzerinde değişiklikler yapılabilir. Her katılımcı 1 video ile yarışmaya katılabilir.Katılımcı, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş, videonun tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş, yardım alınmamış eserleriyle katılabilir. Videolar özellikle yemek tariflerinin aynısının yeniden yapılabilmesi amacıyla yemeğin yapılışını tüm basamaklarıyla gösteren (malzemeler, içerikler ve tariflerden oluşan) bir yapım aşaması ayrıca Office word dosyasında sunmalıdır. Yemek yapım aşaması öğrenciler tarafından, basit bir İngilizce kullanılarak anlatılmalıdır. Bunun için okullarında görevli İngilizce öğretmenlerinden yardım alabilirler. Videonun ses ve görüntü kalitesinin iyi olabilmesi için aydınlık ve sessiz bir mekanda bu videonun çekilmesi gereklidir.Videonun belirli bölümlerinde Yaşam için Sağlık (health4life) projesine sözlü olarak atıfta bulunulabilir, videoya projenin logosunu http://h4l.edu.pt/ web sitesinden indirerek kullanabileceği belirtildi


Tablet bilgisayar hediyeli

Video yarışmasına kabul edilecekler Video formatı: mpeg4,avi,mov ya da wmv dosyası olabilir 50 MB`i aşmayacak, Videonun teması ve görüntüleri yarışmanın temasına uygun olacak. Öğrencilerin velilerinden yarışmaya katılacaklarına dair izin dilekçesini doldurulup; CD/DVD üzerine okul ve öğrenci adı-soyadı, sınıfı ve okul numarası yazılarak bir zarfın içerisinde Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimine Teslim edilecektir. Eserler Yaşam İçin Sağlık Projesinin koordinatörlerinden oluşmuş bir jüri tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme Kriterleri : 'Orjinallik, yaratıcılık, teknik kalite ve konu.' Yarışma 01 Ocak 2015 tarihinde başlayacak olup, eserlerin son teslim tarihi 13 Mart 2015'tir.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verileceği belirtilerek 'Birincilik ödülü : Plaket, kitap ve Tablet Bilgisayar, İkincilik ödülü : Plaket , kitap ve Mp4 müzik çalar Üçüncülük ödülü : Plaket , kitap ve Mp4 müzik çalar olacağı belirtildi. Yarış sonuçlarının 6 Nisan 2015 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü http://kirikkale.meb.gov.tr/ web sitesinde yayınlanacağı belirtildi.