Ticaret İl Müdürlüğü organizesiyle yapılan Esnaf, Sanatkar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan Yahşihan İlçesi Irmak Köyünde Kadın Kooperatifciliği konulu programa katıldı.

 

PROGRAMA KATILDILAR

Genel Müdür Necmettin Erkan, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Daire Başkanı Seçgin Cangış ve Kooperatif uzmanlarını, Irmak Köy Muhtarlığı önünde Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, KESOB Başkanı Süleyman Köstekli, Esnaf, Sanatlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Osman Cebeci, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Uğurlu, Tarım İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Irmak Köyü  Muhtarı Raşit Çayırlı ve ırmak köyü kadınları karşıladı.

 

ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Yahşihan ilçesi Irmak Köyü Muhtarlığında gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner yaptı. Çetiner yaptığı konuşmasında; Cumhurbaşkanlığının 100 günlük eylem planında bulunan Kadın Kooperatifçiliğini konusunu çok önemsediklerini İl merkezinde bir tane kurduklarını, ırmak köyünde üreten bunu ticarileştiren kadın kooperatifi kurmak istiyoruz. Kadınlarımızın ürettikleri ürünleri ticarileştirerek bir gelir elde etmelerinin hedefleri olduğunu söyledi.  

 

KADIN KOOPERATİFİ KURMAK İSTİYORUZ

Çetiner konuşmasının devamında “Daha evvel ırmak köyünde kadın kooperatifçiliği konulu sunum yaptık. Ancak kadınlarımızın konuya tereddütlü yaklaşmaları nedeniyle bu tereddütleri gidermek üzere ikinci bir toplantı daha yaptık.

 

ÜRÜNLER MARKALAŞACAK

Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan ve ekibi şuan aramızda. İl Müdürlüğümüzün ve Bakanlığımızın ve yine Aile Sosyal Politikalar ve Tarım Müdürlüğünüm her türlü yardıma hazır. Valiliğimizin Yöresel ürünlerin üretilip pazarlanmasıyla ilgili çok önemli bir çalışma yapıldı. Önemli mesafeler alındı. Üretilen ürünleri pazarlamak için yol boyunda satış reyonların açılacak ve ürünlerin markalaşacak”

 

HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ

Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz,  Ahiler Kalkınma Ajansı Projesi kapsamında açmış oldukları Kadın ve Genç Çiftçi Uygulama Merkezini kurulacak kadın kooperatifine vermek istediklerini belirterek, “Üretim için bu merkezde gerekli alet ve edvat hazır. İl Müdürlüğü olarak her zaman desteğe hazırız” diye konuştu. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu ise kadınlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, kendi ürettiklerini satarak bir gelir elde etmelerini çok arzuladıklarını söyledi.

 

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIM

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan öncelikle Kırıkkale´yi çok sevdiğini burada büyüdüğünü, ailesinin akrabalarının burada olduğunu, bu toprakların çocuğu olduğunu ifade ederek kurulacak kadın kooperatifine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ve bunun için bugün Irmak köyüne geldiğini söyledi. Erkan, “Bahsedilen bu merkezin bir kooperatife dönüşecek olması, çiftçi kadınlarımızın ürettikleri ürünlerin ticarileşmesi emekçi kadınlarımızın bir gelir elde etmesini çok istiyoruz. Bu tür kooperatiflerin bazı illerde çok başarılıdır. Bu kurulma aşamasında olan kooperatifin kurulması halinde başarılı olacağına inanıyorum”

 

 
Daha sonra Daire başkanı ve uzmanların katılımıyla 50 kadına, Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Haber: Emel Selci