Bugün, 19 Mart 2024 Salı
GÜNCEL 14.01.2019 17:32:30
Kırıkkale´nin Valisi

Kırıkkale´nin Valisi

Kırıkkale´nin Valisi

Kırıkkale´nin Valisi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile Kırıkkale Valisi Sayın Yunus Sezer tarafından Polis Evinde bir kahvaltı verildi. Kahvaltıya Kırıkkale İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mahmut Çorumlu´da bizzat katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kırıkkale için buruk geçti diyebiliriz. Çünkü geçtiğimiz 2018 yılında Gazeteci İbrahim Akpınar, Gazeteci Veli Yılmaz, Gazeteci Adnan Yavuz, eski gazeteci Hasan Cura, Oyuncu ve eski gazeteci Yiğit Tunç, Radyocu Murat Sekmen gibi değerlerimizi toprağa vermenin üzüntüsünü yaşadık. 2018 yılının son günlerinde ise mesleğimizin duayen ismi, meslektaşlarımızın ağabeyi Erhan Göğem´i kaybettik.

Polis Evinde gazetecilere verilen kahvaltıda her biri birbirinden değerli vefat eden meslektaşlarımızın aileleri de yer aldı. Valimiz vefat eden meslektaşlarımızın ailelerine plaket takdim ederek, onları unutmadığımızı gösterdi. Bu vesile ile vefat eden meslektaşlarımıza Allah´tan tekrar rahmet dilerken, “çalışan” gazetecilerimizin de 10 Ocak “Çalışan” Gazeteciler günlerini kutluyorum. Sayın Valimize ve (katılamadığım bir başka program yapan) Sulakyurt Belediye Başkanımız Sayın İsmail Bildik´e de Çalışan Gazetecileri unutmadıkları için teşekkür ediyorum.

Gazetecilik mesleği son yıllarda bil hassa eleştirilen bürokratlar ve siyasetçiler tarafından iftiralarla kirletilmeye çalışmakta. Oysaki gazeteciler en az siyasetçiler ve bürokratlar kadar şehirlerine hizmet etmekte, şehrin sorunlarını gündeme getirip çözüm için mücadele etmektedirler. Tıpkı bir polisin, Polis Gününde vatan Nöbeti beklediği, Asayişi sağladığı gibi Gazeteciler de, Gazeteciler gününde dahi halkın sesi olmaya, halkın sorunlarını dile getirmeye devam edilmekteler. Hatta ve hatta gazeteciler günü münasebeti ile verilen kahvaltı da dahi kimi fotoğraf makinesi ile kimi kamerası ile kimi ise not defteri ile mesleğini icra ediyor. Gazeteciler günü için yapılan toplantı da dahi gazetecilerin sorunları yada beklentileri hiç gündeme gelmezken, şehrin sorunları, yapılan hizmetler, yapılacak hizmetler konuşuluyor. Gazeteciler de bundan keyif alarak şehre hizmet etmeye devam ediyor.

Yazımda da gazeteciler ile ilgili bölüm bu kadarla sınırlı kaldı. Tıpkı Sayın Valimizin organize ettiği toplantıda “Çalışan Gazeteciler” ile ilgili kısmın kısa, şehrimizle ilgili kısmın uzun uzadıya konuşulduğu gibi…

Hoş ben en azından Gazeteciler günü için organize edilen toplantıda “Çalışan Gazeteci” arkadaşlarımızla Gazetecilik Mesleğinin de uzun uzun konuşulmasını isterdim. Mesela merhum Erhan Ağabeyin arşivinin “Kırıkkale Tarihinin” en önemli belgelerinden oluştuğunu, Kırıkkale´nin son 45 yılını çok özel ve güzel bir şekilde yansıttığını gündeme getirerek, bu arşivin şehrimize bir basın yada fotoğraf müzesi ile kazandırılmasının da konuşulmasını en azından gündeme getirilmesini arzu ederim.

Vali Beyle ilk defa bir ortamda bir araya geldim. Kendisi geldiği günden bu yana heyecanlı ve istekli bir şekilde çalışıyor. Projeler üretiyor ve hayata geçirmek için mesai harcıyor. Şehitler Anıtı, Çeşnigir Köprüsü ve Yeşil Vadi Projesi gibi projelerin ekonomik ve siyasi kısımlarını halletmek için gördüğüm ve duyduğum kadarı ile gece gündüz demeden uğraşıyor. Sayın Valimizin heyecanını takdirle karşılıyor ve projelerin yeşil vadi projesi gibi havada kalmadan, her birinin bir bir hayata geçeceği günü merak ve heyecanla bekliyorum.

Sayın Valimiz basın toplantısı kısmında yapılan ve yapılacak hizmetleri anlattı. Ancak anlattığı hizmetlerin çoğunluğu Emniyet Müdürlüğümüzün vermiş olduğu hizmetlerdi. Uyuşturucu ile Mücadele, FETÖ ile Mücadele, Asayiş uygulamaları gibi birçok hizmet anlattı. Her biri doğru olan hizmetlerinden dolayı kendisine, emniyet müdürümüze ve emniyet teşkilatımıza bu şehrin bir evladı olarak teşekkür ediyorum. Umarım Sayın Valimiz, Emniyetin çalışmaları ile ilgili bu kadar şey anlatmışken, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Sağlık, Kültür ve Diyanet gibi konularda çok az şey, hatta hiçbir şey söylemediğinin farkındadır. Neden farkındadır diyorum çünkü şayet farkındaysa Sayın Valimiz, bu konularla ilgili müdürlerin hizmet etmediğini görüyor ve biliyor demektir. Hizmet etme odaklı olduğundan dolayı da bu müdürlerin daha fazla yatmasına müsaade etmeyecek demektir.

Sayın Valimiz geldiği günden bu yana 2´si kendisine ait olmak üzere 3 projenin üzerine titremekte. Bunlardan ilki yıllar önce ortaya atılan ve Melih Gökçek´in az biraz çalışması haricinde bir arpa boyu yol alınamayan Yeşil Vadi Projesi. Yeşil Vadi Projesi çok büyük paralara mal olacak bir proje. Bu Projeyi hayata geçirmek için sahiplenen çok büyük bir siyasetçi olmalı diye düşünüyorum. Ancak Sayın Valimiz bu işin ekonomi kısmının farkında ve tam anlamı ile yapılamayacağını biliyor. Yani önünü görüyor, ancak başlangıç aşamasında projenin budanarak yapılabilecek kısmının yapılacağını söylüyor. Kaç vali geçti üzerinden bilmiyorum ancak Sayın Valimiz böyle bir işi başarırsa parkın içerisine lütfen fotoğrafını koysun ve projenin tarihini yazıp en altına da bu proje yıllar sonra Kırıkkale Valisi Yusuf Sezer tarafından hayata geçirilmiştir yazsın.

Hep karşısında durduğum bir cümle var; “Cumhuriyet Şehri Kırıkkale”

Neden sevmiyorum, çünkü sanki İl Olmadan önce böyle bir coğrafya yokmuş gibi bir anlam barındırıyor. Bana göre ilçeleri ve köyleri ile bir bütün halinde ele alındığında “Tarihin Derinliklerinde Yatan Bir Kırıkkale” var. Tarihini bu kadar görmezden gelen bir başka il var mıdır, sanmıyorum. Balışeyh´i, Yahşihan´ı, Sulakyurt´u Karakeçili´si, Keskin´i, Delice´si her biri, bir birinden derin tarihi bulunan bu coğrafyanın, tarihini ve kültürünü görmezden gelmek bu şehre yapılabilecek en büyük ihanetlerin başında gelir. Çünkü tarih bir coğrafyanın temelidir, temeli olmayan bina çökmeye mahkûmdur. Tarihimizi bilmeliyiz ki Kırıkkale´yi daha sağlam temeller üzerine kurmalıyız.

Sayın Valimizin ikinci projesini bu anlamda çok değerli buluyorum. Tarihi Çeşnigir Köprüsünün bulunduğu yere muhteşem bir park düşünüyor. Park yalnızca piknik yapılacak bir alandan daha çok, bizleri tarihin derinliklerine götürecek bir turistik tesisi andırıyor. Çeşnigir köprüsünde yapılacak bir restorasyonun yanı sıra, bölgede bulunan kalyonlara camdan balkonlar yaparak muhteşem bir manzara görmemiz sağlanacak. Genelde projeler çizilmesinden, temel atılmasından çok açılış programları ilgimi çekmiştir. Açılış programları beni ziyadesi ile heyecanlandırır, ancak Çeşnigir Köprüsü ve çevresine yapılacak bir parkın projesi dahi beni heyecanlandırmaya yetti. Çünkü Çeşnigir Köprüsünün gündeme getirilmesi dahi Kırıkkale´nin tarihi bir bölge olduğunu göstermek için bir hizmettir.

Kırıkkale İnsanı tarih boyunca memleketine hizmetten bir adım geriye atmamıştır. İlerideki günlerde yayınlamayı planladığım “Mahir Yılmaz, Kırıkkale Hiçyılmaz” başlıklı yazımın içeriğinde fazlasıyla açacağım bir konudur bu. Kırıkkale insanı vatana hizmette ucunda ölümde olsa, gözünü kırpmadan yürüyecek insanlardır. Bunun içindir ki siyasetçimiz çoktur. Bunun içindir ki, Nüfus ortalamasına göre en çok Şehit veren şehir Kırıkkale´dir.

Her zaman, hepimizin dilindedir Şehitler Anıtı. Vali Beyin 3. Projesi de “Şehitler Anıtı” Projesi bir mimar tarafından çizilmiş, yazıyı geç saatte yazdığımdan dolayı mimarımızın ismini öğrenemedim ancak mimarımız, projeyi çizmek karşılığında bir kuruş dahi almamış, bir Allah razı olsun yeter demiş. Kendisine hem teşekkür ediyor, hemde Allah Razı olsun diyoruz. Projede Şehitler Anıtı 35 metre yükseklikte bir ay yıldız. Kendi elektriğini kendisi üretecek gibi teknik olarak birçok ayrıntısı var. Güzel olmuş ve fazlasıyla beğendim, küçük bir ekleme ile Şehitler Anıtında Kırıkkale Silahına da atıf yapılabilir diye düşünüyorum. Yapılmasa da çok sorun değil başarılı bir proje.

Ancak anıtın yapılacağı yerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için de çalışmalar yapılıyor, birkaç hafta önce Basın Müdürümüze, Kayseri Yolunun üzerinde Terminal´in alt kısmında bulunan parkın bu iş için çok uygun olacağı fikrimi belirtmiştim. Şehirler arası yolun üzerinde olmasının, şehrimizin tanıtımına da katkı sağlayacağını düşünmüştüm. Ancak parkta 5 dönümlük bir kısmın, bir vatandaşa ait olduğunu öğrenmişler. Belki o vatandaş, Hüseyin Kahya gibi biri çıkar hibe eder demeden kendimi alamıyorum ancak fazla da beklenti içerisine girmiyorum.

Ancak Vali Bey bu iş için “Mustafa Pekdoğan Kültür Parkı” içerisinde bulunan Amfi Tiyatronun iç kısmına yapılmasının gündemde olduğunu ifade etti. Proje Vizyonun bu yer seçimi ile alt üst olacağını ifade etmek istiyorum. Mustafa Pekdoğan Kültür Parkının kuruluş amacı farklıdır ve doğru kullanılması halinde aslına ve amacına uygun bir şekilde hizmet vermesi halinde, tadilatlarının yapılıp, Kırıkkale Şehir Parkı gibi üzerine titrenmesi halinde şehrimize birçok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Şehitler Anıtının ise başka bir amacı, başka bir vizyonu olduğunu düşünüyorum. Tabii ki kendi fikrim ancak bu proje için doğru bir yer olmadığını düşünüyorum. Üstelik çizilen proje ile mevcut parkın uyum sağlamayacağı gün gibi ortada. Tüm yıkılıp yeniden yapılması da mantıksız bir uygulama olur.

Onun için Anıt için daha farklı ve daha anlamlı bir yer bulunması gerekir diye düşünüyorum. Hiç yer bulunamıyorsa, Yeşil Vadi Projesinin başladığı yere yapılabilir. Kırıkkale Üniversitesinden arazi alınabilir. Ne bileyim çok daha güzel yerler bulunabilir. Bunun için Valilik Binası, Yeni Adliye Sarayı gibi yanlış yer seçimi ile karşılaşmamak adına, yer seçimi hususunda çok acele edilmemesi gerekir diye düşünüyorum. Hatta bu konuda halktan da fikirler alınması gerekir diye düşünüyorum. Bana göre şehirlerarası yol üzerinde olup, şehrin tanıtımına katkısının olması önemlidir, bir başkasına göre şehrin merkezinde olması.

Vali Beye bu 3 büyük ve diğer irili ufaklı birçok projesi için teşekkür ediyor, hizmetlerinde başarılı olmasını temenni ediyorum. Ancak “Çalışan Gazeteciler” gününde, Kırşehir ne yapmış göz atmasını rica ediyorum…

(Not: Kırşehir´de bütün bürokratlar ve siyasetçiler bir araya gelerek Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Gazeteciler kutlama meraklısı, kahvaltı düşkünü yada lokma budalası değildir. Gazeteciler kendilerine ait günün kutlanmasında dahi şehre hizmet edecek bir organizasyonla yapılmasını arzu edecek, en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde birlik ve beraberlik mesajı verilmesini isteyecek insanlardır.)

 


Diğer Haberler

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

12.03.2024

11.03.2024

09.03.2024

08.03.2024

07.03.2024

06.03.2024