Kızılay Kırıkkale’de kahreden anlar! “Biz oradayken kan kustu” Kızılay Kırıkkale’de kahreden anlar! “Biz oradayken kan kustu”

 

TEKNOPARK İLİMİZE İVME KATACAK

Toplantı Kırıkkale Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Nurettin Aktepe´nin Teknopark tanıtım sunumu ile başladı. Teknoparkta yerleşik firmaların faaliyet konularına ilişkin olarak yaptıkları sunumlarla devam etti. Sunumların ardından genel değerlendirmeler yapıldı. Vali Haktankaçmaz toplantıda, Kırıkkale Teknopark´ın kuruluş süreci ve sonrasında önemli destek verdiklerini ve ilimize ivme katacak olan Teknopark´ın Ar-Ge potansiyeli yönüyle güçlendirilmesi ve zenginleştirilmesine de katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

 

GİRİŞİMCİ DESTEKLENMELİ

Bölgenin özellikle Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu´nun beklentilerine cevap verebilecek  Ar-Ge kabiliyetinin artırılması amacıyla bölgedeki firmalar tarafından gerçekleştirilen araştırma-geliştirme faaliyetleri sonucu ortaya çıkan ürünlerin ekonomiye kazandırılması ve ticarileştirilmesine önem verdiklerini kaydeden Vali Haktankaçmaz, bu tür etkinliklerle hem girişimcilerimizin desteklenmesi hem de Kırıkkale´nin sanayileşme potansiyelinin güçlendirilmesinin zorunluluğuna dikkat çekti.

 

BÜYÜK İLGİ  

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonunda yapılan toplantıya Vali Haktankaçmaz´ın yanı sıra Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat İnanç ve Prof Dr. Mehmet Başalan, Kırıkkale Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Kocamış ve yönetim kurulu üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, K.Ü. Teknopark Genel Müdürü Nurettin Aktepe, Teknopark şirket müdürleri ve proje yürütücüleri, ilgili daire müdürleri ve meslek kuruluşu temsilcileri katıldı. Haber Merkezi