BAŞKAN TEKİN, BAHŞILI´YI ANLATTI

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü dolayısıyla yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Burada gazetecilerin gününü kutlayan Başkan Tekin, göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tekin, su problemlerinden, asfalt çalışmasına, fidan dikiminden, öğrencilere tablet dağıtımına, atık su arıtma giderlerinden halk otobüslerine, 15 Temmuz Şehitler Meydanı´ndan, yapılacak yeni camiine, ücretsiz servis taşımacılığından, cenaze hizmetlerine kadar ilçede yaptıkları her alandaki çalışmalarından bahsetti.

 

SÖZ VERDİK, SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ

Sunum eşliğinde gazetecilere Bahşılı´yı anlatan Belediye Başkanı Tekin, “İlçemizi hak ettiği yere taşımak için birlikte yeni bir yola koyulduk. Seçimden önce ilçemizi daha ileriye taşımak için yapılması gereken her şeyi yapacağımızı taahhüt etmiştik. Sizlerin desteği ile seçimi güzel bir netice ile kazandık, herkese teşekkür ediyoruz. Bizlere destek olan/ olmayan herkese hizmet götüreceğimize dair söz vermiştik. Seçim sonrası bu sözlerimizi yerine getirme gayretinde olduk.”

 

BAHŞILI´NIN İSMİNİ DEĞİŞTİRDİK

Göreve geldiklerinde ilk işlerinin ‘Bahşili´ olan ismin ‘Bahşılı´ olarak düzelttiklerini söyleyen Başkan Tekin, “Sonrasında ilçemizde aksayan hizmetleri bir düzene bağlayarak, hazırladığımız projeleri uygulama safhasına geçtik. Su, yol, kaldırım, temizlik ve diğer asli işlerimizin herkese yansıyabilecek bir uygulama biçimi ile devamını sağladık. Güzel olan ilçemizi çok daha güzelleştirerek, ilimiz ve ülkemizde daha çok tanınması için çalışmalarımıza devam ediyoruz”

 

HER KESİMİ KUCAKLIYORUZ

7´den 70´e herkesi kucaklayan çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Tekin; “Bahşılımızda herkese dokunacak çalışmalarımızı başlattık. Bunun yansımalarını geride bıraktığımız on dokuz ay içinde çok net bir şekilde görmeye başladık. Çocuklarımızın, gençlerimizin, çalışan kesimimizin, yaşlılarımızın, kadınlarımızın, erkeklerimizin, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin mutlaka bir şekilde faydalanabilecekleri bir hizmetimiz oluyor, olmaya da devam edecek.  Bütün çalışmalarımızı ve yönetim biçimimizi sizinle birlikte yürüteceğimizi de ifade etmiştik. Bu bağlamda aldığımız her karar veya uyguladığımız her çalışma ve projeyi sizlere sunup, sizlerle birlikte uygulamaya koymaya devam ediyoruz. Sizlerin bu konudaki anlayışınız ve desteğiniz is bizleri ziyadesiyle memnun ve mutlu ediyor.”

 

İMKANLARIMIZ KISITLI

Bahşılı Belediyesi imkanlarının oldukça kısıtlı olduğunu, finans yükünün de zor bir durumda olduğunu belirten Tekin, “Bunları bir şekilde aşarak ilçemize ve siz değerli hemşehrilerimize söz verdiğimiz gibi hizmetin en iyisini ulaştırma gayretinde oluyoruz. Sosyal ve katılımcı bir yönetim anlayışı ortaya koyarak birlikte yolumuza devam edeceğiz.  Bahşılı ilçemiz bir yıl önce güzel bir geleceğe kapılarını araladı, şimdi ise sizlerle birlikte ilçemizi hak ettiği gerçek yere taşımaya devam ediyoruz” dedi.

 

TOKİ PAZAR YERİ TAMAMLANDI

İlçede yapımı devam eden ve tamamlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren Tekin, “Gerekli imkanları kullanarak ilçemiz için yerli üretim ilaçlama makinesini araç filomuza kazandırdık. Bu sayede yaz günü oluşan haşerelere karşı mücadelemiz aralıksız şeklide sürecek” dedi. TOKİ Pazar yerinin tamamlandığını belirten Tekin, “Artık vatandaşlarımız ve esnaflarımız rahat alışveriş yapabilecek. 288 metrekarelik bir alana kurulan pazar yerinde vatandaşlar da esnaflarda memnun” dedi.

 

ATIK SU ARITMAYA GİDİYOR

Tekin, açıklamasına şu şekilde devam etti, 'İlçemizde birçok bölgede su araması yapılıyor. Su çıkarılarak ilçe sakinlerimizin kullanımına sunuluyor. İlçemizde atık sular artık arıtılarak deşarj ediliyor. Atık sular yürütülen çalışmalar ile Kızılırmak kenarında bulunan tesisimize aktarılıyor. Bununla birlikte su borcu olan vatandaşlarımıza müjde vererek borçlarında yapılandırma yaptık. Çevre ve şehircilik bakanlığımız tarafından hibe olarak gönderilen çöp konteynerleri mahallelere dağıtıldı”

 

HER MAHALLEYE ÇÖP KONTEYNERİ

Başkan Tekin “İhtiyaç duyulan ve talep edilen yerlere çöp kutularımızın bırakılması sağlandı. Eylül 2020 itibariyle ilçeye 450 adet çöp kutusu dağıtımı yapıldı Bunlarla birlikte ilçemizde her alanda sıcak asfalt çalışması sürüyor. İlçemizdeki ana arterlerde ihtiyaç duyulan bölgelere asfalt atılıyor. Bu çalışma ilçe tarihimizin en önemli çalışmalarından biri. TOKİ yolunun asfaltlama çalışması yapıldı.  İmkanlar dahilinde bu çalışmalar sürecek.”

 

YENİ CAMİ VE ÜCRETSİZ SEVRİS UYGULAMASI

Girişimleri neticesinde TOKİ bölgesine yeni bir camii yapıldığını belirten Başkan Tekin, “Caminin her alandaki çalışmaları tamamlandı. İlçe sakinlerimiz ve hayır sever vatandaşlarımız bu çalışmaya destek olmalarını istiyoruz' Ulaşım alanında şehit yakınları, gaziler ve öğrencilerimize ücretsiz ulaşım hizmeti verilmeye başlandı. Kooperatifimizle yapılan görüşmeler sonucunda bu hizmeti ilçemize kazandırdık' dedi

 

SİM KARTLI TABLETLER DAĞITILDI

'Belediyemiz bünyesinde cenaze işlemlerinin yürütüleceği cenaze işleri şefliği kuruldu. Bu birimimiizle ilçede 7-24 her an hizmet için vatandaşlarımızın yanındayız.'Koronavirüs salgını nedeniyle eğitimde sıkıntı yaşayan öğrencilerimize uzaktan eğitim için sim kartlı tabletleri hediye ettik. İnternet paketi bulunmayanlar için bu tabletlerin içinde internette bulunduruldu.'

 

 

ATATÜRK BÜSTÜ YENİLENDİ

Türkiye’de büyük boykot kararı! Türkiye’de büyük boykot kararı!

'Belediyemizde çalışan personellerimizin özlük hakları için denge sözleşmesi imzalandı. İlçemiz meydanında bulunan Atatürk büstü bakımdan geçti ve gece aydınlatılması sağlandı. Büstün hava koşullarından zarar gören yerleri tamir edilerek daha güzel bir görünüme kavuşması sağlandı. İlçemize yapılacak olan yeni TOKİ için 220 konut olan konutların çekilişi yapıldı. Bu çalışma ilçemiz için çok önemli bir gelişme oldu”

HER EVE BİR FİDAN

Son olarak Başkan Tekin “Asfalt ihtiyacı olan yollarda çalışmalar yürütüldü ve yürütülüyor. Bu çalışma ile ilçemizin yollarırnın ihtiyacı olan asfalt çalışması yapılırken, önemli bir eksiklik giderilmiş oldu 'Her eve bir fidan kampanyasını başlatıyoruz. Her evin bir fidanı olması için vatandaşlarımıza çağrımızı yaptık. Yeşil bir Bahşılı için gerekli mücadeleyi sergiliyoruz” dedi. Tekin,  Yeni köprü inşaatı, hurda araçların yenilenmesi, beton yol deneme çalışmaları, İlçeye getirilen kaliteli su, Koronavirüsle mücadele, yeni aktarma istasyonları,  Türkiye´nin en büyük kıl çadır salonu, yeni otobüs durakları, büyüyen araç filosu, tamamlanan Konya-Kulu yolu ve birçok çalışmalardan bahsetti. Toplantı daha sonra çalışmaların anlatımıyla sona erdi.  Haber: Kenan Kuzucu