İllere göre vaka artış oranları açıklandı. Yayımlanan haritaya göre Kırıkkale´de koronavirüs vaka oranları yeniden artışa geçti. Son verilerde yüz binde 65,30 pozitif vaka oranına sahip olan Kırıkkale, yüzde 33,81 oranında artışla 99,11´lik vaka oranına ulaştı. Kırıkkale´deki bu oran aynı zamanda Türkiye´de vakası en fazla artan 5 il´den birisi oldu. 

 

VAKA SAYILARI YÜZDE 33,81 ARTTI

Pandemi nedeniyle bir yılı aşkın süredir dini ve resmi bayramları kısıtlamalar altında geçiren Kırıkkale, yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte kısıtlamasız bir Kurban Bayramı idrak etti ancak, tedbirlere yeterince uyulmaması vaka sayılarını yeniden artışa geçirdi. Kurban Bayramı öncesi aşırı rahatlık ve tedbirlere uyulmaması sonucu COVİD-19 pandemisi pozitif vaka oranlarının artmasının nedenleri arasında yer aldı. İllere göre vaka oranlarının açıklanmasıyla birlikte tablo Türkiye haritasına yansıdı. Bir önceki haftada yüz binde 65´e kadar vaka oranı gerileyen Kırıkkale´de 10-19 Temmuz tarihleri arasında yeniden yükselişe geçti ve 33,81´lik artışla yüz binde 99,11´e yükseldi.

 

VAKASI EN FAZLA ARTAN 5 İL´DEN BİRİSİYİZ

Yaz Aylarına Geçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Yaz Aylarına Geçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vaka oranlarını açıklayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca “Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Giresun, Bingöl, Diyarbakır ve Kırıkkale. Aşı İle Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uymak zorundayız. Sevdiklerinizi tehlikeye atmayın” ifadelerine yer verdi. Vaka oranlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından vatandaşlara uyarılarda bulunan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Kıymetli hemşehrilerimiz, Kontrollü normalleşme dönemindeyiz ve salgın halen devam ediyor. Yüz binde vaka sayımız 99,11´e ulaşmıştır. Son bir haftada vaka sayısı en çok artan iller arasındayız. Maske, mesafe ve temizlik kurallarının yanında kendimizi ve sevdiklerimizi koronavirüsten korumanın en etkili yolu aşı olmaktır. Tüm aile sağlığı merkezlerimizde, tüm hastanelerimizde, semt polikliniklerimizde, Hüseyin Kahya Parkı ve Millet Kıraathanesinde aşınızı yaptırabilirsiniz. Sağlık kurumlarımız ilk doz ve devam eden doz aşılar için her yerde hizmetinizde. Lütfen tedbirlere uyalım ve aşımızı olalım” ifadelerine yer verdi. Haber: Çağlar Atmaca