Kırıkkale Ticaret ve Sanayi odası, Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği ile Kırıkkale Belediye Başkanlığı Temsilcileri bir araya gelip yeni ekmek fiyatını belirlemişti. 1 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen toplantıda 210 gram ekmeğin 1,50 TL´den satılması kararı alınmıştı. Ekmek Fiyatlarının 1,50 liraya çıkartılması Kırıkkale´de büyük bir tepki ile karşılandı. Sosyal Medyada tepkilerini dile getiren vatandaşlar yeni ekmek fiyatını eleştirirken, fırıncılar ise yeni ekmek fiyatını savundular.

Kırıkkale’de o büfede ekmek 4 buçuk lira! Kırıkkale’de o büfede ekmek 4 buçuk lira!

Fırıncılar Un fiyatlarının 80 liradan 160 liraya çıktığını, 1.500 liralık mayanın 4.000 liraya yükseldiğini belirterek, yeni ekmek fiyatlarını savundular. Gider kalemlerinin yüksekliğinden şikayet eden fırıncılar kar marjlarının çok düşük olduğunu ifade ederken, çiftçiler ise buğday fiyatlarının artmadığını ifade ettiler. Sosyal medyada buğday fiyatlarının aynı kaldığını ancak ekmek fiyatlarının arttığını ifade eden çiftçiler, buğdaydan olan herşeye zam var, buğdaya zam yok diyerek tepki gösterdiler.

Vatandaşlar ise pandemi sürecinde işsizlik oranlarının arttığını, birçok insanın gelir kaybına uğradığını belirterek bu süreçte ekmeğe zam yapılmasına tepki gösterdiler. Sosyal Medya üzerinden ekmeğe zam yapan komisyona tepkilerini dile getiren vatandaşlar, zamlı ekmek fiyatlarının uygulanmamasını istediler.