SİYASET 4.12.2020 14:50:06
Kırıkkale için mücadelemiz devam edecek

Kırıkkale için mücadelemiz devam edecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, “Vatandaşımızı hak ettiği hizmetlere kavuşturmak için var gücünüzle çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimizin sorunlarını yerinde tespit edip ısrarla Meclis´ de ve her

BU İNSANLAR NASIL GEÇİNİYOR

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, yaklaşık 9 aydır Covid 19 salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi sorunları beraberinde getirdiğini dile getirdi. Milletvekili Önal, “Uzun dönemdir derin ekonomik kriz içerisinde olan ülkemiz bu salgının da etkisi ile daha da sıkıntılı günler geçirmeye başladı. Berberler, lokantacılar, cafe sahipleri, kantinciler, servis ve minibüs esnaflarımız aylardır neredeyse hiç para kazanamıyor. Mart ayından itibaren okulların kapanması ile Kırıkkale´mizde bu işten geçimini sağlayan binlerce kantinci esnafımız ile servisçilerimiz mağdur oldular. Bu insanlar nasıl geçiniyor, çoluğunun çocuğunun geçimini nasıl sağlıyor soran dahi yok”

 

BERBERLERİMİZİN GELİRİ YÜZDE 80 DÜŞTÜ

“Yine korona virüs sebebiyle berberlerimizin kuaförlerimizin geliri %80 oranında düştü. Bunun yanında galoş, kullan at havlu, önlük kullanmaları zorunlu hale getirildiği için giderleri ise 2-3 kat arttı. Dükkanlarına 2 den fazla müşteri alamayan berberlerimiz kışın gelmesiyle birlikte daha zor günler geçirmeye başladılar.  Sadece ısınma giderleri 2 kat artmış durumda. Elektrik, su, ısınma, kira, vergi derken bu insanlarımız adeta nefes dahi alamıyor. Bunun yanında son dönemde getirilen uygulamalar ile lokantacı esnafımız da mağdur oldu. Dükkanlarına müşteri alamayan ve sadece paket servis yapabilen lokantacılar geçim mücadelesi veriyor. Kırıkkale´mizin Zafer caddesinde, Toprak mahallede, Atatürk bulvarında, Yahşihan ilçemize bağlı Yenişehir bölgesinde birçok işletme sahibi dükkânının canına devren satılık ya da kiralık levhası asmış durumdalar. Bu insanlar yıllardır bu şehre hizmet eden, birçok insana iş imkanı sağlayan, vergi veren insanlarımız. Ancak birçoğu sicil affı da çıkarılamadığı için devletimizin verdiği kredi imkanlarından dahi yararlanamadılar. Tam da bugün bu insanların yanında olunamayacaksa ne zaman olunacak”

 

ŞEHRİMİZ ADETA KENDİ KADERİNE TERK EDİLDİ

“Bakın geçtiğimiz günlerde Kırıkkale Üniversitesi çeşitli iş kollarında çalıştırılmak üzere iş ilanı verdi. 97 kişinin alınacağının belirtildiği ilana binlerce Kırıkkaleli işsiz iş bulma umudu ile müracaat etti. En büyük sorunumuz işsizlik, yoksulluk ve geçim sıkıntısı. İktidar partisi bir takım sanal gündemlerle vatandaşımızın dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyor ama maalesef gerçekler bunlar. Artık bu şehrin çocukları Kırıkkale´ de kalmıyor. İşsiz gençlerimiz büyük şehirlere göç ediyor. Bu sorunu çözmesi gereken iktidar partisi ise ortalıkta bile görünmüyor. Bakın verilen tüm sözlere rağmen 3 yıldır MKE´nin taşeron işçileri kadro bekliyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesine rağmen hala bu insanlar bekletiliyor. Her yıl ihale dönemlerinde işten çıkarılacak mıyız korkusu ile  bekliyorlar. Bu cefakar insanlara kadro vermek bu kadar mı zor.  Şehrimizin sorunları bununla da bitmiyor. 48 vilayeti birbirine bağlayan, stratejik konumu ile Anadolu´nun tam ortasında yer alan aynı zamanda bir Cumhuriyet şehri olan Kırıkkale´miz yeteri kadar devlet yatırımı da alamıyor. Çevre illerimiz her türlü imkana sahipken şehrimiz adeta kendi kaderine terk edilmiş durumda”

 

BENİM PROJEM DİYEN DE YOK

“Yerel yönetim alanında da kayda değer bir çalışma olmadığı ortada.  Kırıkkale´miz halen altyapı sorunlarıyla uğraşıyor. En temel belediyecilik hizmetlerinin bile yeterince verilemediği şehrimizde her gün onlarca su patlağı nedeniyle bazen saatlerce bazen günlerce vatandaşlarımıza üstelik pandemi döneminde su verilemiyor. En küçük bir yağışta Cumhuriyet Meydanı ve Zafer Caddesi adeta havuz haline geliyor. Yuva, Selim Özer, Bahçelievler, Osmangazi, Kimeski, Sanayi, Karşıyaka Mahallelerimiz halen ulaşım sıkıntısı yaşıyor. Bir asfaltın bile çok görüldüğü bu mahallerimiz belediyecilik hizmetlerinden yararlanamıyor. Birkaç yıl önce yapılan, yapım aşamasında yaya geçitleri unutulan daha sonra alel acele yanlarına yaya geçitleri yapılan  köprülü kavşaklarımız şehrimizi adeta 3´ e bölmüş durumda. Üstelik bu kavşaklar o kadar başarısız yapıldı ki bugün bile bu kavşakları ben yaptım, benim projem diyen de yok”

 

MÜCADELEMİZİ ISRARLA SÜRDÜRECEĞİZ

“Tüm bu sorunları çözmek, vatandaşımızı hak ettiği hizmetlere kavuşturmak için var gücünüzle çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimizin sorunlarını yerinde tespit edip ısrarla Meclis´ de ve her ortamda Kırıkkale´mizin haklarını savunacağız. Her şeyin en iyisine layık olan Kırıkkale´mizin hak ettiği hayat standartlarına kavuşana dek mücadelemizi ısrarla sürdüreceğiz” dedi.

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024