Çevre içinse eğer atıkları toplamaya değer

 

Kırıkkale Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Avrupa okullar arası işbirliğini ağı (e-twinning) kapsamında öğrencilerde geri dönüşüm bilinci oluşturabilmeyi amaçlayan ´´Çevre İçinse Eğer Atıkları Toplamaya Değer´´ projesi gerçekleştirildi.

 

İlkokullu çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına yaklaşım eğitimi İlkokullu çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına yaklaşım eğitimi

EĞİTİMLER VERİLDİ

Proje kapsamında Kırıkkale Bisem öğrencilerine yönelik eğitimler verilerek öğrencilere geri dönüşüm bilinci kazandırıldı. Eğitimlerde her atığın çöp olmadığı, bunların geri dönüşümle tekrar ülke ekonomisine kazandırılabilir olduğu vurgulandı. Eğitim sürecinin ardından öğrenciler çevrelerinde ortaya çıkan kâğıt,  plastik ve yağ atıklar ile atık pilleri belirlenen alanlarda toplayarak geri dönüşüm sürecini başlattılar. Atık yağlardan sabunlar yapan öğrenciler bunları temizlik malzemesi olarak kullanarak değerlendirdiler. Öğrencilerin günlük kullanımları sonucu ortaya çıkan atık kâğıtlardan origami sanatına yönelik etkinlikler yapıldı.

 

GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNİ VURGULAYAN BEZ TORBA

Kırıkkale Bilim ve Sanat Merkezi müzik birimi öğrencisi proje şarkısını solo olarak seslendirirken, resim birimi öğrencileri de proje logo ve afişlerini tasarladılar. Proje kapsamında ayrıca plastik poşet kullanımının doğaya verdiği zararı önlemek amacıyla bez torba boyama etkinlikleri de gerçekleştirildi. Etkinlikte bez torbalar üzerine boyama yapan öğrenciler çizgileriyle geri dönüşümün önemine de dikkat çekti.

 

DOĞAYA ZARAR VERİYOR

Atıkların başta denizler olmak üzere doğaya verdiği zarara dikkat çekmek için proje ortaklarından Kırıkkale Mustafa Kemal Ortaokulu´nun atık kâğıtlardan yaptığı Dolphin (Yunus Balığı) merkezimizde sergilenerek proje ortaklarının okullarının bulunduğu rotasındaki 3 ülkedeki 9 ili gezmek üzere yola çıkarıldı. Proje sonunda, proje yürütücüsü ve Bilsem Müdür Yardımcısı Melike Kayabaşı Çınar tarafından projede görev alan öğrencilere projeye katkılarından dolayı teşekkür edilerek katılım belgeleri verildi. Haber: Emel Selci