SÖZLEŞMELER TL´YE ÇEVRİLMELİ

Köstekli, dövizle yapılan sözleşmelerin Türk lirasına dönüştürülmesine yönelik kararın ekonomi açısından çok olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Esnaf ve Sanatkarlar olarak kira sözleşmelerinde Türk lirasına dönüş çağrısını her fırsatta dile getirdiklerini anımsatan Köstekli, 'Bir aylık sürede sözleşmeler Türk lirasına dönüştürülürken, kiralar piyasa şartlarına göre belirlenmeli”

ENDİŞE ETMEYECEK

Kırıkkale’de haşereler ilaçlanıyor Kırıkkale’de haşereler ilaçlanıyor

“Sözleşmeler günlük döviz kurundan değil, piyasa koşullarına göre imzalanmalı. İçinde bulunduğumuz piyasa koşullarında bu kararın uygulanması hayati önem taşımaktadır. Artık kiracılar ay sonunda döviz kurunun ne olacağını kara kara düşünmeyecek, mülk sahibi de kirasını alamamaktan endişe etmeyecek.' değerlendirmesinde bulundu.

MÜLK SAHİBİNİN LEHİNE OLACAK

Köstekli, bu kapsamda kiraların bedelleri hesaplanırken günlük döviz kurunun baz alınmaması gerektiğine dikkati çekerek, 'Sözleşmeler yenilenirken piyasa koşulları çok iyi takip edilmeli. Kiraların piyasa koşullarına göre belirlenmesi kiracının da mülk sahibinin de lehine olacaktır.' ifadesini kullandı.