OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Belediye Başkanı Turgut Altınok başkanlığında toplanan Keçiören Belediye Meclisi, 4 Kasım tarihli toplantısında Keskin Belediyesi´nin kardeş şehir olma talebini gündemine aldı. Konunun gündeme gelmesi üzerine Belediye Başkanı Altınok, talebin komisyona sevk edilmeden gündeme alınmasını önerdi. Önerinin kabul edilmesinin ardından belediye meclisi Keskin Belediyesinin talebini görüştü. Yapılan görüşmeler sonucunda Keçiören Belediyesi ile Keskin Belediyesinin, şehircilik, kültür, iletişim, sanayi, ticaret, ekonomi, bilim,sanat, çevre ve turizm gibi konularda yardımlaşmayı sağlamak amacıyla kardeş belediye olması oy birliği ile kabul edildi.

 

KESKİN BELEDİYESİNİN TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Turgut Altınok başkanlığında toplanan Keçiören Belediye Meclisi '5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 18. Maddesinin (p) fıkrası ile aynı Kanunun 74. Maddesine göre, Belediyemiz ile Kırıkkale ili Keskin Belediyesinin kardeş Belediye (Şehir) olunması' hakkındaki teklifi Belediye Meclisimizin 04.11.2019 tarihli toplantısında okundu. Dış İlişkiler Müdürlüğünün 25.10.2019 tarih ve E.381 sayılı yazısına istinaden, İlgi, Keskin Belediye Başkanlığının 03.10.2019 tarih ve 298 sayılı yazısı. Keskin Belediyesinin ilgide kayıtlı yazısında. Belediye yetki ve sorumluluk alanlarına giren konularda karşılıklı işbirliği yapılabilmesi için, Keçiören Belediye Başkanlığı ile kardeş Belediye olunması yönünde 01.10.2019 tarih ve 57 sayılı Meclis Kararı alındığı bildirilmektedir. Kırıkkale ili Keskin Belediyesi ile Keçiören Belediyesi arasında şehircilik, kültür, iletişim, sanayi, ticaret, ekonomi, bilim, sanat, çevre, sağlık ve turizm gibi konularda yardımlaşmayı sağlamak amacıyla, 5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 18. Maddesinin (p) fıkrası ile aynı Kanunun 74. Maddesine göre Kırıkkale ili Keskin Belediyesi ile kardeş Belediye (Şehir) olunması hususunda karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisi´ne havalesini olurlarınıza arz ederim' denilmektedir”.

 

KOMİSYONA DAHİ GÖNDERİLMEDEN KABUL EDİLDİ

Meclis Başkanı Turgut Altınok´un, konunun komisyona gönderilmeden direkt görüşülüp karara bağlanmasını talep eden şifahi önergesinin kabul edildi. Konuya ilişkin görüşmelerde; ‘Belediyemiz İle Kırıkkale ili Keskin Belediyesi arasında şehircilik, kültür, iletişim, sanayi, ticaret, ekonomi, bilim, sanat, çevre, sağlık ve turizm gibi konularda yardımlaşmayı sağlamak amacıyla; 5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 18. Maddesinin (p) fıkrası ile yine aynı Kanunun 74. Maddesi gereğince, Belediyemiz ile Kırıkkale ili Keskin Belediyesinin kardeş Belediye (Şehir) olunması, yapılan işaretle oylama sonucunda oybirliği ile kabul edildi.

 

YILDIRIM TEŞEKKÜR ETTİ

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Keskin belediye Başkanı Dede Yıldırım “Sayın Turgut Altınok´un Başkanlığını yaptığı Keçiören Belediyesi´nin 4 Kasım tarihli Belediye Meclis Toplantısında Keskin Belediyesi´nin kardeş şehir olma talebi görüşüldü. Toplantı da alınan karar sonucu; Keskin Belediyesi ile Keçiören Belediyesi´nin şehircilik, kültür, iletişim, sanayi, ticaret, ekonomi, bilim, sanat, çevre ve turizm gibi yardımlaşmayı sağlamak amacıyla kardeş belediye olması belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Keçiören Belediye Başkanı Sayın Turgut Altınok´a, Başkan Yardımcısı Hemşehrimiz Sayın Merih Karayol´a ve Keçiören Belediyesi Meclis üyelerine şahsım, belediyem ve ilçem adına teşekkür eder şükranlarımı sunarım” dedi.