Kırıkkale´nin Çelebi ve Keskin ilçelerinde şiddetli sağanağın ardından oluşan sel, bazı evlerde ve tarım arazilerinde hasara neden oldu.

 

EVLERİ VE AHIRLARI SEL BASTI

Çelebi ilçesine bağlı Karaağaç köyünde hafta sonu öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi, ilçede bazı evleri ve ahırları sel bastı. Bazı tarım arazilerinin de zarar gördüğü selin ardından Çelebi Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu ve Belediye Başkanı Yaşar Erdemir, köye giderek incelemelerde bulundu. Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Kürşat Ulusoy, Köy içerisinde bulunan köprülerin yağmur suyunu taşımaması, dere ıslah ve kanal olmadığından dolayı yağan şiddetli yağmurun ardından köyde afet olduğunu söyledi.

 

O ilde ekmek savaşları, fiyat 2 TL'ye düştü! O ilde ekmek savaşları, fiyat 2 TL'ye düştü!

HAYVANLAR SON ANDA KURTARILDI

Yağışlar ile birlikte bazı evleri ve ahırları sel bastı. Köylünün çalışması ile birlikte çok sayıda hayvan telef olmaktan son anda kurtarıldı. Afetin sabah saatlerinde olması olası can ve mal kaybını önledi.  Muhtar Ulusoy yetkililere seslenerek, “Köy içerisinde bulunan köprü ve dere ıslah çalışmasının bir an önce yapılması gerekiyor. Bunun içinde Karaağaç köyü olarak yetkililerden yardım bekliyoruz. Bir an önce gerekli çalışmalar yapılmalı bir dahaki sefere can ve mal kaybını sebep olabilir giden canlar geri gelmez” diye konuştu. 

 

TEŞEKKÜRLER

Son olarak Muhtar Ulusoy, afet anında yanlarında olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Akbaş,  Çelebi Kaymakamı Ramazan Cankaloglu, Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir ve İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti. Haber: Kenan KUZUCU