REKOLTE BEKLENTİSİ ARTTI

Yurdun geniş bölümünde etkili olan, hayatı ve ulaşımı olumsuz etkileyen kar, birçok kişi için çileye dönüşürken çiftçiye umut oldu. Türkiye´de ekilebilen tarım alanı bakımından önemli bir konumda bulunan bölgede, yağışların mevsim normallerinin altında gerçekleşmesi nedeniyle kuraklık endişesi yaşayan çiftçilerin yüzü, son günlerdeki yoğun karla güldü. Çiftçi için adeta can suyu olan kar, başta hububat olmak üzere tarımsal ürünlerde yüksek rekolte beklentisini de artırdı.

GERENKEN ÖNLEMLER ALINMALI

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, kentte etkili olan kar yağışının çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyleyerek, karın arazide ekili hububata örtü görevi yapacağına vurguladı. Tarım ürünlerinin tohumun tarlaya atılışından ürünün hasat edilerek ambara konmasına kadar her zaman risk altında olduğunu belirten Sümer, 'Bu nedenle üreticilerimizin, aşırı yağış, don, dolu gibi tarımsal üretime zarar verecek konularda, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaları takip etmeleri ve gerekli önlemleri erken almaları yararlarına olacaktır. Üreticilerimiz don olayına karşı bilgilendirilmeli ve teknik olarak desteklenmelidir”

Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi

 KAR YORGAN VAZİFESİ GÖRÜYOR

Başkan Sümer, kar yağışının buğday açısından çok faydalı olduğunu dile getirerek “Bu aylarda kar yağışı ekili hububat alanları için çok önemlidir. Çünkü ne kadar kar yağarsa yağsın buğday için çok faydalıdır. Kar olması buğdayda oluşabilecek hastalıkları yok eder. Kar ürünün üzerini örterek yorgan görevi görür. Soğuk ve dondan etkilenmez. Ürünlerin gelişmesini sağlar. Ürünün hasat döneminde daha kaliteli olması, daha verimli olmasına etki eder. Bu bakımdan çiftçimiz bu kar yağışına çok sevindi. Meteorolojiden edindiğimiz bilgiye göre de kar ve yağmur devam edeceği belirtiliyor. İnşallah kar yağışı devam eder” dedi.  Haber: Kenan Kuzucu