HÜCRENİN ANA ÖZELLİĞİ BÖLÜNÜYOR

1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Sağlık Müdürü Uzun, “Hücrenin ana özelliği bölünüp çoğalmasıdır. Bölünüp çoğalan hücre­ler vücuttan atılır. Kanser, hücrenin olağandışı bölünüp çoğalmasıdır. Kanserli hastalar­da hücre, canlının zararına çoğalır. Organların işlevlerini yapmalarını engel­ler. Halk sağlığı yönünden kanserin önemi; hastalığın öldürücü olması ve sık görülmesidir. Bu açıdan bakıldığında kanser hastalığı dünyanın en önem­li sağlık sorunudur”

 

İLK KANSER HASTANESİ ANKARA´DA AÇILDI

“Kanserle savaşabilmek, zararlarını azaltabilmek için halka hastalığın önemini ve kanserle savaş yollarını anlatmak gerekir. Tıp biliminin gelişmesi, insanların eskiye göre daha bilinçli yardım istemeleri, pek çok insanı kanserden kurtarıyor. Gün geçtikçe, kanserden kurtulanların oranı daha da artmaktadır. 1956 yılında Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu´nun önerisi ile Nisan ayının ilk haftası ülkemizde Kanser Savaş Haftası olarak kabul edildi. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu´nun çabaları ile yurdumuzda ilk kanser hastanesi, 1956 yılında Ankara´da açıldı”

 

KANSER HASTALIĞININ NEDENİ BİLİNMİYOR

“Kanser hastalığının gerçek nedeni tam olarak bilinmiyor. Ancak çok alkol ve sigara içenlerde, boya işlerinde çalışanlarda, kimyasal maddelerle uğraşanlarda, güneş ve röntgen ışınları altında uzun süre kalanlarda hastalık daha çok görülmektedir. Bir hastalıktan korunmak için o hastalığın nedenlerinin bilinmesi önemlidir. Bugün kanserin nedeni tam olarak bilinmemektedir. Kansere karşı alınacak önlemlerde, yapılacak savaşta temel ilke; kanser etkenlerinden kaçınmak ve hastalığın erken tanımıdır”

Soğuk Algınlığına Doğal Çözümler: Gribin Doğal Düşmanları Soğuk Algınlığına Doğal Çözümler: Gribin Doğal Düşmanları

 

KANSER HER ORGANDA GÖRÜLEBİLİR

“Kanser konusunda sık sık uluslararası konferanslar, seminerler, kong­reler düzenlenir. Bu toplantılarda kanserin nedenleri, kanserden korunma yöntemleri, hastalığın erken tanımı ve iyileştirme yolları tartışılır. Yeni bulgular, yeni ilaçlar tanıtılır. Ülkemizde de son yıllarda bu tür çalışmalara ağırlık verilmiştir. Doktorlarımızın kanser konusundaki araştırmaları, ulusla­rarası toplantılarda ilgiyle izlenmektedir. Kanser hemen her organda görülebilmektedir. Ancak bazı organlarda daha çok dikkat çekmektedir.