MUHTARLARDAN YOĞUN KATILIM

Başbakan´ın 4 Nisan´da Kırıkkale´de gerçekleştireceği mitingin hazırlıkları tüm hızıyla sürerken AK Parti Kırıkkale İl Teşkilatı merkez, ilçe ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Milletvekilleri Ramazan Can,  Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Merkez, ilçe ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği anlatıldı. 15 yıllık AK Parti iktidarının sağladığı güven ve istikrarla çağ atlayan Türkiye´nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile büyük bir kalkınma ivesi yakalayacağını ifade eden AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, 16 Nisan memleketimizin geleceğini belirlenmesinde önemli bir dönüm noktası olacak” dedi.

HÜKÜMETLERİN ÖMRÜ UZAYACAK

Referanduma hayır diyenlerin iyi incelenmesi gerektiğini ifade eden AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay “Evet diyen taraflarla hayır diyen tarafların iyi incelenmesi gerekmektedir. Milletimizin huzuruna, ülkemizin güven ve istikrarına, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kastedenlerin tamamı referandumdan hayır çıkması için çaba sarf etmektedir. Öte yandan asla ülkemizin iyiliğini istemeyecek Avrupa ülkelerinin hayır kampanyası için verdikleri mücadele aşikardır. Yeni sistem tek adamlık, krallık getiriyor diyenlere karşı verilecek tek bir cevap vardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile gelecek olan en büyük şey sürekli istikrar ve güven olacaktır. Yeni sistemle hükümetlerin ömrü uzayacak ve istikrar hakim olacaktır. Bu yüzden hayır çıkmasını istiyorlar. Türkiye´nin kalkınmasından korktuklarından dolayı hayır çıkması için yoğun bir çaba harcıyorlar” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ BİR EVET ÇIKACAK

Gerek şehir merkezinde gerekse de kırsal alanlarda bizler, il ve ilçe teşkilatları, kadın kollarının, gençlik kollarının da çalışmalarını yürüttüğümü ifade eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Tabii ki, bu çalışmalar sırasında halkın sorunlarını dinliyor, sorunlara çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Bilboardlarla, raketlerle, afişlerle kısa ve özlü cümlelerle paketin faydalarını halkımıza anlatmaya devam ediyoruz. Diğer taraftan zaten yaklaşık 3 haftadır salon toplantıları ile paketin yararlarını halkımıza anlatıyoruz. Yüzlerce vatandaşın, gencin toplandığı salonlarda gerçekleştirdiğimiz toplantılarla halkın bu konuya ilişkin kafasındaki soru işaretlerinin önemli oranda giderildiğini söyleyebilirim. Her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranı yakalayan Kırıkkale´den yine güçlü bir evet çıkacağına inancımız tam” dedi.

EVET ÇIKMASINA ENGEL OLAMAYACAKLAR

15 Temmuz´da milletimizin huzuruna kastedenlerin, yıllardır Türkiye´de bölücü faaliyetler gerçekleştiren örgütlerin ve Türkiye´nin büyümesinden rahatsız olan Avrupa ülkelerinin hayır için çalıştıklarını dile getiren Milletvekili Mehmet Demir “Muhalefetin ortaya attığı yalanları çürütmekten neredeyse Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkemize ve milletimize kazandıracaklarını anlatamaz hale geldik. Hedef saptırmaya çalışıyorlar. Kafa karıştırmaya çalışıyorlar. Aynısını anayasa komisyonunda yapmaya çalıştılar, mecliste yapmaya çalıştılar ama başaramadılar. Ne yaparlarsa yapsınlar milletimizin ferasetinin önüne geçemeyecekler. 15 yıldır AK Parti ile Türkiye´nin büyümesine nasıl engel olamadılarsa. Referandumdan da güçlü bir evet çıkmasına engel olamayacaklar” ifadelerini kullandı.

KRİZLER TARİH OLACAK

Anayasa değişiklik paketinin şu bölgeye bu bölgeye ve a partisi ve b partisi gibi özel olarak bir vaatte bulunmadığını ama genel olarak Türkiye´nin demokratikleşmesine, siyasi istikrarına, ekonomik istikrarına ciddi katkı sağlayacağını ifade eden Milletvekili Abdullah Öztürk “ Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye geçmiş dönemlerde yaşadığı hükümet krizleri ve siyasi bunalımlardan kurtulacak. Kalkınma ve büyüme ancak istikrar ile olur. Ülkemizin kalkınma ve büyüme ivmesini yakaladığı dönemlere bakıldığında bu dönemlerin istikrar dönemleri olduğu anlaşılacaktır. 15 yıllık AK Parti iktidarının yakalığı istikrarın getirdiği kalkınma ve büyüme ivmesinin devam etmesi için Türkiye´de istikrarın devam etmesi, yani siyasi ve hükümet krizlerinin yaşanmaması gerekmektedir. İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tamda bunun için gereklidir” dedi.

 

AMAÇ İSTİKRARI KALICI KILMAK

AK Parti MKYK toplantısı başladı AK Parti MKYK toplantısı başladı

Cumhuriyetin kuruluşundan beridir ortalama hükümet ömrünün ortalama bir bir buçuk yıl olduğuna dikkat çeken Milletvekili Ramazan Can, “Bu bir bir buçuk yıl içerisinde de hizmet etmek şöyle dursun, planlama yapmak bile mümkün olmamıştır. Fakat 15 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye´ye ciddi şekilde hizmet edilmiştir. Yapılan duble yollar, havaalanları, her il´e bir üniversite, sosyal destek projeleri, aile destek projeleri, eğitime destek projeleri, öğrencilere eğitim katkısı, büyük hastaneler, bütün bu projeler nasıl gerçekleşti; AK Partinin kesintisiz tek başına iktidarıyla oldu. Şimdi yapılmak istenen tam da bu istikrarı kalıcı hale getirmektir. İster bugün biz olalım isterse de yarın iktidara gelecek bir başka parti olsun, gelen hükümetin orta ve uzun vadeli bir planlama ile Türkiye´ye ve bölgeye hizmet etmesini istiyoruz. Bu anayasa değişikliğinin amacı AK Parti iktidarını kalıcı hale getirmek değil, kim iktidar olursa onun, önünü görerek, planlamasını yaparak, uzun vadeli hizmetlerini bu ülkeye sunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.