Egzama nasıl geçer? Egzamadan kurtulmanın yolları! Egzama nasıl geçer? Egzamadan kurtulmanın yolları!


GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜ SEÇERKEN DİKKATLİ OLUN

Yaz aylarının en önemli aksesuarlarından olan güneş gözlüklerinin kullanımı hakkında bilgiler verdiler., özellikle yaz aylarında güneşten gelen zararlı ışınların, çıplak gözle uzun süre dışarıda dolaşılması durumunda göze çeşitli zararlar verebildiğini söyledi. Küresel ısınma süreciyle birlikte güneşin zararlı etkilerinin daha da arttığını dile getiren optikçiler , yaz aylarında güneş gözlüğü kullanılmasının herkes için adeta bir zorunluluk haline gelmeye başladığını vurguladı. Optikçiler , ancak ``güneş gözlüğü`` adı altında satılan her gözlüğün zararlı güneş ışınlarından gözü korumada yeterli olmadığını söyledi. Uygun olmayan kalitede, yeterli ultraviyole (UV) koruması olmayan camların göze yarar sağlamadığı gibi zarar da verebildiğini vurguladı.

 

ÇİN MALI GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ALMAYIN

Optikçiler  yaptığı açıklamada, “Piyasada tezgahlarda ya da bazı iş yerlerinde satılan, çoğu Çin malı olan, gözü kesinlikle güneşin zararlı ışıklarından korumayan, aksine savunmasız bırakan gözlüklerden satın almayın. Ancak bu konuda bildiğim kadarıyla, piyasada satılan güneş gözlüklerinin standarda uygun olup olmadığını denetleyen bir kurum da yok. Bu nedenle, fiyatının kesesine uygun olduğunu düşünen vatandaşlar Çin malı ya da merdiven altı imal edilen bu gözlüklerden alıp kullanıyor. `Nasıl olsa güneş gözlüğüm var` diye standarda uygun olmayan güneş gözlükleriyle güneşte uzun süre dolaşan, insanların göz retinasına ulaşan zararlı ışınlar, gözde tahribata neden oluyor” dedi.

 

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR”

Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan Optikçiler , “Öncellikle güneş gözlüğünü taktığınızda gözünüzün bulanmaması gerekiyor. Eğer bulanıyorsa o gözlük camının kalitesiz olduğundan emin olabilirsiniz. Gözlük camının renginin her yerinde aynı olup olamadığına bakın. Camın kimi yerleri koyu, kimi yerleri açıksa gözlüğü satın almayınız. Ancak bir rengin en koyusundan açığına doğru giden renk spekturumda güneş gözlüğü alacaksanız, o zaman durum değişiyor. Böyle bir gözlük seçerken cam renginin üstte koyu, altta açık olmasına dikkat edin. Güneş gözlüklerinin üzerinde, morötesi ışınlarını kestiğine dair bir tescilin olması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı, ithal edilen tüm güneş gözlükleri içinse sertifika mecburiyeti getirmiştir” diye konuştu.

 

SENENİN MODASI KAHVERENGİ GÖZLÜK

Günlük olarak hangi tür gözlük kullanılması gerektiği hakkında da bilgiler veren Optikçiler , “Günlük kullanımda; örneğin araba kullanırken duman veya kahverengi gözlükleri kullanabilirsiniz. Çünkü bu renklerdeki camlar ışığı en iyi süzenlerdir. Amber rengi ve turuncu renkte güneş gözlüğü camları, güneş ışığı içerisindeki mavi ve yeşil ışınları absorve ettiği için görmeyi keskinleştirir. Böylece daha parlak görme sağlar. Ancak bu renkte cam tercih eden bazı kişilerin trafik ışıklarının renklerini algılamakta zorluk çektikleri görülmektedir. Bu camları olan güneş gözlüklerini spor yaparken veya spor karşılaşması seyrederken tercih edebilirsiniz. Ancak trafikte araba kullanırken kesinlikle kullanmamalısınız” dedi.