GÜNCEL 9.09.2019 15:08:16
KADINA SEVGİ PROGRAMI YAPILMALI

KADINA SEVGİ PROGRAMI YAPILMALI

Türkiye´nin ulusal kanallarından olan Beyaz TV´de yayınlanan Özlem Yıldız´ın sunduğu İyi Ki Varsın programında Diş Hekimi Murat Öztürk, kadına farkındalık oluşturmak için Emine Bulut, cinayetti ve kadına şiddetti günden yaptı.

VAHİM BİR DURUM

Programın asıl amacının sağlık olduğunu fakat Kırıkkale´de yaşanan Emine Bulut, cinayetti üzerine bu konu üzerinde görüş alışverişinde bulunacaklarını açıklayan  Diş Hekimi Murat Öztürk, Kırıkkale´de kadına şiddet uygulanıyormuş gibi lanse edildi. Bu da bizleri rahatsız etti. Bu sadece Kırıkkale´de yaşanmıyor ve yaşanan olay çok vahim bir durum. Tüm Türkiye´de kadınlarımızın korumaya muhtaç varlıklar olduklarını hissettirmek adına sağlık programında kendi programımdan feragat ettim. Aile içi terapide, psikoterapi de çok fazla emek vermiş çok fazla kafa yormuş, kadınlarla çok fazla bir araya gelmiş Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Akgül, bizi kırmayarak programa katıldılar. Kendilerine teşekkür ederim.'dedi.

TELEVİZYON VE SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLMAMALI

Bu tür konuların basında yer almasına karşı olduğunu ifade eden Öztürk, 'Ben bir doktor olarak bakıyorum. Şimdi ben Kırıkkale´deyim ve Kırıkkale´ye bakıyorum. Benim evimde 8, 10 ve 15 yaşlarında  çocuklarım var. Anne ile baba ister istemez Kırıkkale´de olan bu olayı konuşuyorlar. Çocuklarıyla bu olayı paylaşmıyorlar. Çocuk o arada televizyon izliyor sözüm ona. Çocuk orda olayın vehamettini dinliyor. Orda ister istemez annenin yumuşak bir duruşu olabilir eşine karşı. Eşi bu durumu normalmiş gibi anlatabilir. O çocuk bu şiddetle genleniyor.  Kendi çocuğunu genliyor. Aile anlatırken kendi çocuğu etkileniyor. Yani çocuğu kodluyor.   Bu konu olduğu yerde 100 metrekare etrafına çıkartılmamalıdır. Bu konu çıkartıldığında yeni konulara zemin hazırlar. Bu konular hiç bir televizyonda çıkmaması gerekir.

KADINA SEVGİ PROGRAMI

Öztürk, 'Kadına şiddet cümlesini kesinlikle ben duymak istemiyorum. izlemek istemiyorum ve görmek istemiyorum. Benim çocuğumun böyle bir bilgi almasını istemiyorum. Eşimin böyle bir bilgi almasını istemiyorum. Ben çekirdek bir ailenin reisiyim. Ben kadına sevgi programı izlemek istiyorum. Kadın erkek evlendirme programları bitti inşallah. O programlarda kadının üzerine yıkmışlar. Kadını olduğu yerden daha aşağıda gösteren, kesile bilen, biçile bilen, şiddete uğraya bilen böyle bir yere koyulmaması gerekir. Ben 40 yaşındayım. Ben kadına sevgi programı hiç dinlemedim bu zaman kadar. Ben kadına sevgi programları izlemek istiyorum. Eşler arasında bir sorun oldu zamana üçüncü akıllı bir insan arıyorlar. Onlara yol gösterecek, fikir verecek, onların akındaki eksileri ve artıları okuyabilecek bir uzman aile psikoterapisti gerekli.

AİLE PSİKOTERAPİSTLERİ OLMALIDIR

Sözlerine devam eden Öztürk, 'Bir  psikoterapisti ile görüştüm.Konuşmamızda Türkiye´de 7 bölgede aile içi sorunlar aynı değil. Bu da deprem fay hattı gibi. Şu bölgede sorun şu, şu bölgede sorun bu bunlar tespit edilmiş şeyler. Benim üzüldüğüm taraf şu. Kırıkkale´de bu gibi olaylar her zaman yapılıyor gibi algılandı. Kırıkkale´de cani memleketi gibi insanlar üzerinde bir baskı oluştu.Bu olaylar bireysel hataların neticesinde oluşmuştur. Bireysel hataları bulmak çok zor. Herkes birşeyler söylüyor. Cezayı attıralım. Bunlar kişinin kişiliği ile alakalı şeyler. Ailede bir şiddet varsa hemen emniyette başvurulmamalıdır. Emniyette elerdeki bir mercidir. Bir psikoterapistte başvurulmalıdır. Bunda ne var Aile psikoterapistleri olmalıdır. Bunda ne var. Şiddete varmadan önce olmalıdır. Bu şiddete vardıran bir neden vardır. O nedenin filizlendiği bir yer vardır. '


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024