Bugün, 19 Mart 2024 Salı
GÜNCEL 5.12.2018 12:37:57
KADIN ANNEDİR, EŞTİR, KARDEŞTİR, EVLATTIR

KADIN ANNEDİR, EŞTİR, KARDEŞTİR, EVLATTIR

“5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” dolayısıyla AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından program düzenlendi.

KADIN HAKLARINA BÜYÜK İLGİ

AK Parti Kırıkkale Çevre Şehircilik ve Kültür Başkanı ayrıca İl Başkan Yardımcısı Pınar Taşçı Yıkılmaz ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Nursel Cankut önderliğinde özel bir restoranda program düzenlendi. AK parti İl Başkanı Nuh Dağdelen´in de katıldığı programa AK Parti Kırıkkale Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Arabali Cengiz, ana kademe bayan yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe bayan yönetim kurulu üyeleri, belediye bayan encümen üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları insan hakları birim başkanları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şerife Koca katıldı.

 

KADINLARIMIZIN KATKISI BÜYÜK OLMUŞTUR

Kadınların her meslekte ve özellikle siyasi hayatta daha çok ve daha etkin yer alabilmesinin yönetimde ve siyasette kaliteyi beraberinde getireceğini aktaran İl Başkan Yardımcısı Yıkılmaz, şunları kaydetti: “Türk toplumunun gelişip yükselmesinde kadınlarımızın katkısı büyük olmuştur. Gerek Cumhuriyetin kuruluşundan önce, gerekse sonra başarıları ile tarihe geçen analarımız bu günlere gelmemizi sağlamıştır”

 

KADIN VE ERKEK EŞİT HAKLARA SAHİP

“Orta Asya´da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahipti. Devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Kurtuluş Savaşı yıllarında, erkeği cepheye giden Türk kadını, çocuğunu yetiştirmiş ve evinin geçimini sağlamıştır. Hatta silah ve cephane taşıyarak savaşa katılmıştır. Bu davranışı ile Türk kadını, Türk toplumundaki önemli yerini bir defa daha ispat etmiştir. 15 Temmuz´da da darbecilere karşı ön saflarda hanım kardeşlerimiz vardı'

 

ÖNEMLİ MESAFELER ALINDI

AK Parti hükümeti olarak gerçekleştirdikleri icraatlarla, çıkardıkları yasalarla kadın haklarının uygulamaya geçirilmesi adına önemli mesafeler aldıkların kaydeden Yıkılmaz, kadınların refahı ve sosyal hayatta karşılaştığı tüm engellerin ortadan kaldırılması vazgeçilmez kabul edilerek, cinsiyet ve fırsat eşitliğinin hukuki düzenlemelerle birlikte toplumun tümünü kapsayan zihinsel bir dönüşüme de ihtiyaç duyduğu anlayışı ile harekete geçildiğini vurguladı.

 

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Son olarak İl Başkanı Nuh Dağdelen ise, 'AK Parti olarak, bugün milyonlarca üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütlenmesiyiz. Kadın erkek eşitliği, kadına şiddet, kadının korunması gibi konularda çok sayıda yasal değişiklik hükümetlerimiz dönemlerinde yapıldı. Bunlarla övünürken başımızın tacı olan kadınlarımızla ilgili çalışmalarımıza daha da devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı. Haber: Emel Selci


Diğer Haberler

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

12.03.2024

11.03.2024

09.03.2024

08.03.2024

07.03.2024

06.03.2024