İSTANBUL SİYASETİNDE KIRIKKALELİ FARKI

İYİ Parti kurulduğu günden bu yana Türk Siyasetinde çok önemli bir denge haline geldi. Siyasetin alternatifsiz olduğunun düşünüldüğü bir dönemde kurulan İyi Parti, hem milliyetçi cenah için hem de merkez sağ seçmeni için en önemli ve makul alternatif oldu..  Parti  kurulduktan 8 ay sonra yapılan seçimlerde %9,9 oy alarak Türk Siyasetinde bende varım derken, 1 sene sonra yapılan Yerel Seçimlerde Millet İttifakının en önemli parçası olarak İstanbul, Ankara, Antalya, Hatay, Mersin, gibi büyük şehirlerde yerel yönetimin el değişmesinde başrolü oynadı. Ekranların kalıplaşmış kadroları, Türk Siyasetini adeta yönlendirirken İyi Parti, Yavuz Ağıralioğlu, Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz, Ümit Özlale gibi isimler çıkartarak farklı yüzleri Türk Siyasetinin bir parçası haline getirdi.

1994-1999 yılları arasında Kırıkkale Belediye Başkanlığı yapan ve Kırıkkale Siyasetinin en önemli figürlerinden olan Sn. Cemalettin Akdoğan´ın oğlu Av. Alper Akdoğan´da İyi Partinin vizyoner yüzlerinden bir tanesi. MHP´den ayrılış sürecinde Meral Akşener´in bizzat yanında yer alan ve İYİ Partinin kuruluş sürecinde önemli vazifeler alan Akdoğan, halen İstanbul Kadıköy İlçe Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bizzat Meral Akşener tarafından Kadıköy İlçe Başkanlığı ile görevlendirilen ve İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile birlikte başarılı çalışmalara imza atan Akdoğan, şimdiden İyi Parti İstanbul teşkilatlarında önemli mihenk taşlarından birisi olmuştur..

Babadan oğula siyaset çok sevdiğim bir durum değildir. Siyasette babasının isim mirasını yiyen siyasetçiler bana her zaman itici gelmiştir. Ancak Alper Akdoğan´ın durumu farklı. Alper Akdoğan pek ala bir siyasi partinin üst yöneticileri ile sıcak ilişkiler kurabilir, “çantacı adaylar” gibi Kırıkkale´ye gelip aday olabilir, babasının ekibi ve ismiyle siyaset yapabilirdi. Bu babasının siyasi mirasını yemekten başka bir şey değildi. O ise zorlu olanı seçti. Evvela MHP içerisinde devamında ise kuruluş aşamasından itibaren İYİ Parti kadrolarında yer aldı. Adeta sıfırdan başlayarak kendi ekibini kurup, kendi siyasi çizgisini belirledi. Bugün ise kurduğu ekip ile çizgisini bozmadan başarılı işlere imza atan bir siyasetçi haline geldi.

Kadıköy; nüfus yapısı, sosyo-ekonomik yapısı ve entelektüel seviyesi ile zor bir siyasi bölgedir. 481.983 olan nüfusunun 207.338´i lisans mezunu, 45.115´i yüksek lisans mezunu, 11.798´i ise doktorasını yapmış.. Seçmen yapısı bu kadar eğitimli olan bir bölgede siyaset yapmak için gerekli bilgi, beceri, eğitim ve entelektüel seviyeye sahip olmak gerekiyor. Kadıköy “Selamın Aleyküm beni Meral Akşener gönderdi” diyerek siyaset yapılabilecek bir seçim bölgesi değil. Alper Akdoğan kendisini her alanda ciddi bir şekilde geliştirmiş, her Kırıkkaleli´nin görünce gurur duyabileceği bir siyasi figür haline gelmiş. Kendisini geliştirdiği gibi ekibini de büyük bir titizlikle, her dengeyi göz önünde tutarak kurmuş, ekibiyle aile ortamını yakalamış ve gerçek bir siyasi lider haline gelmiş.

Ekipçiliği ile tanınan bir Babanın oğlu olan Alper Akdoğan İstanbul´da ekipçiliği ile tanınan bir siyasetçi olmuş. Kuruluş aşamasında oluşturduğu ekibiyle yoluna devam eden Akdoğan çekirdek kadrosu ile hiç oynamadan yoluna devamediyor. İstanbul´da birçok ilçede çok adaylı kongreler yapılırken, Kadıköy gibi zor bir bölgede tek aday olarak kongreye girmiş. 21 Mahallesi bulunan Kadıköy´de bugün seçim kararı alınsa ve yarın seçim yapılacağı açıklansa hiçbir aksilik yaşamadan seçimi tamamlayabilecek bir kadro oluşturulmuş. Yarın seçim olacakmış gibi hazır olan teşkilat, seçim günü kimin hangi görevi yapacağı, hangi sandıkta kimin görev alacağına kadar, hiçbir sandık boşta kalmayacak şekilde yaşanabilecek her türlü senaryoya karşı hazır bir şekilde bekliyor. 2019 yerel seçimlerinde ve tekrarlanan seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde aktif olarak çalışan ve millet ittifakı adına başarılı işlere imza atan Akdoğan´ın İstanbul siyasetinde daha etkili ve aktif görevler alacağı şimdiden aşikar.

İstanbul´da bu kadar etkin bir siyasetçi haline gelen Alper Akdoğan köklerinden yani Kırıkkale´den de hiç kopmuyor. Parti binasında ve organizasyonlarında da birçok Kırıkkaleli onu yalnız bırakmıyor. Ziyaretine gelen her bir Kırıkkaleli ile çok yakından ilgileniyor ve misafir ediyor.

İYİ Parti´nin “Ömer´in Yolu” sloganıyla kutladığı 4. Kuruluş yıl dönümü etkinliklerini İstanbul Haliç Kongre Merkezinde takip etme fırsatı buldum. Bu süreçte hemşerimiz Alper Akdoğan´ın siyasi çalışmalarını da yakından izleyebildim. Heyecanlı, birbirine sım sıkı bağlı, entelektüel, güler yüzlü kısacası mükemmel bir ekip oluşturmuş ve mükemmel bir siyasetçi haline gelmiş. Onca yağan yağmura ve soğuğa karşın Bir vapur dolusu partiliyi Haliç Kongre merkezine coşkuyla götürmek her babayiğidin harcı değildir. Bu babayiğitlerin siyasette güçlenmesini görmek mutluluk verici bir şey, hele ki bu babayiğit Kırıkkaleliyse mutluluktan havalara uçmamak elde değil.

Yolun açık, bahtın güzel olsun; Alper Akdoğan…

 /resimler/2021-11/9/1720471220103.jpg