HANGİ İLÇEDE KAÇ PERSONEL ALINACAK?
İŞKUR Kırıkkale’de Toplum Yararına Program (TYP) duyurusu yayımladı. Yayımlanan duyurularda, Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale İl Özel İdaresi ve ilçe kaymakamlıklarında istihdam edilmek üzere, Kırıkkale’de toplamda 400 personel alınacağı belirtildi. İlçelere ve kurumlara göre istihdam sayısı ise şöyle açıklandı; Kırıkkale Valiliği’ne bağlı kurumlarda temizlik, çevre düzenlemesi, bakım onarım işi için 166 kişi, aynı görevlerle Kırıkkale İl Özel İdaresi’de istihdam edilmek üzere 39 kişi, Bahşılı Kaymakamlığı’nda istihdam edilmek üzere 9 kişi, Balışeyh Kaymakamlığı’nda istihdam edilmek üzere 21 kişi, Çelebi Kaymakamlığı’nda istihdam edilmek üzere 13 kişi, Delice Kaymakamlığı’nda istihdam edilmek üzere 54 kişi, Keskin Kaymakamlığı’nda istihdam edilmek üzere 70 kişi ve Sulakyurt Kaymakamlığı’nda istihdam edilmek üzere 28 kişi olmak üzere toplamda 400 kişi.

Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri! Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri!

BAŞVURU ŞARLARI NELERDİR?
Yayımlanan duyurularda, başvuracak olan adaylarda aranan şartlara da yer verildi. Adayların 19 yaşından gün almış olmaları, 27 Eylül 2017’den sonra TYP’den toplam 9 ay yararlanmamış olması, AKS sistemine göre aynı hanede toplam gelirin asgari ücretin bir buçuk katını aşmıyor olması, Açık öğretim hariç öğrenci olmaması, emekli ve malul aylığı almaması şartları aranacak. Ayrıca TYP’den aynı hanede sadece 1 kişi yararlanabilecek ve başvuru yapacak olan kişinin, başvuru yaptığı tarihte işsiz olması gerekecek.

BAŞVURU VE İŞE BAŞLAMA TARİHİ NE ZAMAN?
Öte yanda başvuru ve işe başlama tarihlerine de yer verildi. Vatandaşlar, 25 Mart 2024 ile 29 Mart 2024 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecek. Seçilen adaylar, 15 Nisan tarihinde işe başlayacak ve iş 14 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

Haber Merkezi