IPARD YALAN OLDU

 

2008 Yılında uygulanmaya alınan ve 2016 yılında Kırıkkale´nin de faydalanacağı duyurulan IPARD Kırıkkale için yalan oldu.

 

Kırıkkale’nin ortanca yaşı belli oldu Kırıkkale’nin ortanca yaşı belli oldu

YÜZDE 70 HİBE VERİYOR

Avrupa Komisyonu tarafından 2008 yılında onaylanarak Türkiye´de uygulamaya konulan ve 42 ilin faydalandığı Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) bölgesine 2016 yılında Kırıkkale´nin de alınacağı açıklanmıştı. Yıkılan Eski Valilik Binasının IPARD destek ofisi olarak kullanılacağı dahi ifade edilmişti. Geçtiğimiz günlerde tarım ve tarımsal ürün yatırımlarında %70´e kadar geri ödemesiz hibe vermek için 5. Çağrısını yayınlayan IPARD´dan Kırıkkale mahrum kaldı.

 

BİZE YOK

Kırıkkale´nin de yer aldığı Orta Anadolu Bölgesinde Ankara, Aksaray, Çankırı, Çorum, Konya, Nevşehir ve Yozgat IPARD kapsamında yer alırken Kırıkkale yine IPARD kapsamına alınmadı. Komşu olduğumuz Ankara, Çankırı, Yozgat ve Çorum Avrupa Birliği Komisyonu tarafından çiftçilik, hayvancılık ve tarımsal kalkınma sanayi alanlarında %70´e varan geri ödemesiz hibe destekleri alırken, Kırıkkale´nin bu nimetten faydalanamaması çiftçinin tepkisine neden oldu. Türkiye genelinde 42 ilin faydalandığı ve geri dönüşüm katkılarının bu illerde göz ile görüldüğü dile getirilirken, Kırıkkale´nin yine sahipsiz kaldığı yönünde eleştirilere neden oldu. Haber Merkezi