Okulun konferans salonunda düzenlenen program, Kur´an-ı Kerim okumasının ardından başladı. Okul Müdürü Sabri Acar programda yaptığı konuşmada, öğrencilerin milli ve manevi değerlerle donatıldığını söyledi. Öğrencilerin çağın bilgi ve becerilerinin yanı sıra Kur´an-ı Kerim ahlakıyla yetiştirildiğini hatırlatan Acar, “Bugün imam hatip öğrencileri açısından önemli ve bir o kadar da tarihi bir gün. Bu okullar 68 yıldır topluma insan yetiştirme mücadelesi veriyor. Öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerle donatılmış, kültürel mirasını tanıyan ve korumayı amaç edinen başarılı, kendine güvenen bireyler olmalarını arzu ediyoruz. Ayrıca, fen ve Sosyal Bilimler Liseler başta olmak üzere her türdeki Anadolu Liselerine, özellikle de İmam-Hatip ve Anadolu İmam-Hatip Liselerine hazırlayarak onları geleceğin Türkiye´sinde söz sahibi yapmak istiyoruz.” dedi.

 

Okulun tarihi hakkında da çeşitli bilgiler aktaran Acar, şöyle konuştu: “Okulumuz 2012 yılında Merkez İmam Hatip Ortaokulu adıyla kuruldu. Daha sonra ise okulumuza Fetullahçı Terör Örgütü´nün darbe girişimi sırasında Beştepe´deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nin önünde şehit olan 26 yaşındaki Aydın Çopur´un ismi verildi. Bu yönüyle de okulumuz özel bir vizyona sahip. Bu doğrultuda öğretmen arkadaşlarımızın başarılı ve gayretli çalışmaları sayesinde geleceğimizin teminatı gençlerimizi, önemli başarıları elde ederek geleceğe hazırlıyoruz. Bu yılki eğitim öğretim döneminde de çok önemli hedeflerimiz var. İnşallah bu hedeflerimize ulaşmak için velilerimizin de desteğini alarak özveri ve gayretle var gücümüzle çalışılıyoruz.”

Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır? Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır?

 

Programda konuşmaların ardından davetliler için hazırlanan öğrenci gösterileri yer aldı. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve söyledikleri marşlar ise davetliler tarafından büyük beğeni aldı. Okulun dünden bugüne uzanan sosyal, kültürel, sportif ve akademik başarıları, öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları sunu ve sinevizyon gösterileri ile tanıtıldı. Etkinlikle kapsamında ayrıca, okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Neriman Kayhan tarafından imam hatip okullarının tarihi seyriyle ilgili görseller ve bilgileri içeren  “İmam Hatip Serüveni” isimli bir sokak oluşturuldu. Program, daha sonra ney dinletisi ve diğer etkinliklerin ardından son buldu.