Kırıkkale´de “14 Eylül Dünya İlk Yardım Günü” dolayısıyla vatandaşlara yönelik ilk yardım eğitimi düzenlendi.

 

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ
Etkinlik kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı´nda Sivil, Sağlık, Eğitim ve İlk Yardım Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı (SAĞİAD) tarafından program düzenlendi. Programa Sivil Sağlık Eğitimi ve İlkyardım Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Bülent Bozkurt ve Genel Başkan Yardımcıları Rıfat Savrun, Fadime Eliri, İsmail Yahşi, Celal Yüksel katıldı.

 

Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor

Etkinlikte vatandaşlara sunum yapan Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi hekimlerinden Kardiyoloji Uzmanı Yunus Çelik tarafından uygulamalı olarak kanama, ilk yardım ve diğer konularda vatandaşlara sunum yaptı.

 

HERKES AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLABİLİR

SAĞİAD Genel Başkanı Bülent Bozkurt da, toplumda ilk yardımın önemine değinerek, vatandaşların istemeleri halinde Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile müracaatları sonucunda sertifikalı ilk yardım eğitim alabileceklerini, ayrıca İçişleri Bakanlığı´nın İl AFAD Müdürlüğü aracılığı ile de e-devlet üzerinden müracaat etmeli halinde eğitim alarak AFAD gönüllüsü olabilecekleri söyledi.

 

DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜ

Bozkurt, “Kırıkkale´mizde yaşanmış olan Emine Bulut olayından sonra ilk yardım konusunda memleketimizde eksiklik olduğunu görerek farkındalık oluşturmak amacıyla Kırıkkale Cumhuriyet Meydanında  “Dünya İlk Yardım” gününde böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Emine Bulut kardeşimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüze verdikleri destekten dolayı Sayın Dr. Murat Ağırtaş beye, vatandaşlarımıza, gazetecilerimize teşekkür ediyorum”

 

DİLEKÇE VERMEK YETERLİ

“Şunu da belirtmek isterim ilk yardım eğitimi İl Sağlık Müdürlüğümüzde ücretsiz olarak sertifikasyon ile verilmekte dilekçe vermek yeterlidir. Birde bugün Çankırı merkezli bir deprem oldu. İçişleri Bakanlığımızın e-devlet üzerinden afat ile ilgili uzaktan eğitim verilmektedir. Bu eğitimlere katılmanızı tüm vatandaşlarımızdan rica ediyoruz” dedi. Haber: Emel Selci