BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENDİ

Cumhuriyet´in kuruluşunun 97. Yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet için birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Ayrıca etkinlikte Milletvekili Av. Ahmet Önal, İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, parti yönetimi ile çok sayıda parti üyesi katıldı.

 

100. YILINI KONSERLERLE KUTLAYACAĞIZ

Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması

Koronavirüs önlemleri kapsamında gerekli tedbirlerin alındığı etkinlikte konuşma yapan İl Başkanı Bozdağ, “Tüm Dünyayı etkisi altına alan grip salgınının yarattığı olumsuz ortamda, Cumhuriyetin Meydanında Cumhuriyetimize sahip çıkmak Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e duyduğumuz saygı, em ve minnet duygularımızı dile getirmek, tam bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti taleplerimizi haykırmak için yine sizlerle, bu büyük ailemizle birlikte Atamızın huzurundayız. İçimizdeki coşku, Cumhuriyet coşkusu, içimizdeki coşku devrimci coşkusu. Ancak maalesef sağlık koşulları geçen yıl Sayın Özgür Özel ve Bülent Tezcan´ın konuşmacı olarak katıldığı gün gerçekleştirdiğimiz etkinliğe benzer bir etkinlik yapmamıza izin vermedi.”

 

SARAYDA DEĞİL, AİT OLDUĞU YERDE KUTLANACAK

“En kısa zamanda ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, işte bu Cumhuriyet Meydanı´nda Cumhuriyet Bayramı´nı konserler vererek tüm Kırıkkale ile birlikte kutlayacağımız günler de gelecek. Cumhuriyetin 100. Yılında cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız. Ve inanıyorum ki 100. yılda Cumhuriyet Balosu sarayda' değil, yine ait olduğu yerde Çankaya Köşkü´nde yapılacaktır. Hanedanlık ve tek adamlık rejiminin 97 yıl önce yerle bir edildiği işte bugün yeniden Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e kulak verelim ve Cumhuriyet ile saltanatı nasıl karşılaştırmış bir bakalım:”

 

SOSYAL YÖNTEMLERLE BİZLERE SALDIRMAKTADIR

“Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet, ahlaki fazilete dayanan bir idaredir. Sultanlık, korku ve tehdide dayanan bir idaredir. Cumhuriyet idaresi faziletli ve namuslu insanlar yetiştirir. Sultanlık ise korkuya ve tehdide dayandığı için korkak, alçak, sefil ve rezil insanlar yetiştirir. Aradaki fark bundan ibarettir. 'İşte bu nedenledir ki, demokratik esaslara dayalı bir Cumhuriyet bizlerin vazgeçilmezidir. Bu uğurda ödemek zorunda kalacağımız bedelleri peşinen kabul ederek bu yola çıktık. Türkiye Cumhuriyeti´nin yeni nesillerine aklın, bilimin, vicdanın hakim olduğu demokratik bir ülke bırakmak için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Bugün içeriden ve dışarıdan gelen tehditlerin büyük bölümü topla tüfekle değil, ekonomik ve sosyal yöntemlerle bizlere saldırmaktadır. “

 

SİZ HERKESİ KÖR, HALKI SERSEM Mİ SANIRSINIZ

“İşte yaklaşık bir yıldır tüm Dünyayı etkileyen bir salgında, yine bilimin ve ekonomik gücün ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğreniyoruz. Her geçen gün ülke olarak fakirleşiyoruz. Alım gücümüz her geçen gün azalıyor. Ve bugün Türkiye Cumhuriyeti, adına yakışır şekilde yönetilmekten çok uzakta. Hukuk rafa kaldırılmış, demokrasiye ara verilmiş, gazi meclis by-pass edilmiş, fabrikalar satılmış, geçilmeyen köprülere yandaş müteahhitlere milyarlarca lira aktarılmış, kendilerine sorsanız yerli milli uçağımız göklerde, ama her ne hikmetse ekmek askıda... Ziya Paşa´nın dediği gibi: 'Siz herkesi kör, halkı sersem mi sanırsınız?' dedi. Haber: Kenan Kuzucu