.

 

 

 

BALIKÇILIK VE GIDA SİSTEMLERİ

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü´nün yaptığı araştırmalara göre dünya genelinde 795 milyon kişi gıdaya ulaşmakta zorluk çektiği, yani her dokuz kişiden biri açlık sorunuyla karşı karşıya olduğu belirlenmiştir. İklim değişiyor, o halde gıda ve tarım da değişmeli sloganının yer aldığı Dünya Gıda Günü, iklim değişikliğine uyum sağlamak için değişim yapılması gereken yedi gıda ve tarım alanını konu ediniyor. Değişimin olması gereken yedi alan: Ormancılık, Tarım, Hayvancılık yönetimi, Gıda israfı, Doğal kaynaklar, Balıkçılık ve Gıda sistemleridir.

 

HERKES İÇİN GÜVENLİ VE BESLEYİCİ GIDALAR

Dünyada gıda yetiştirmemiz ve sağlıklı hayatlar sürmemiz için verilen kaynaklar toprak, su, hayvanlar ve bitkilerdir. Su ve toprak olmadan gıda yetiştiremeyiz. Su kirli olduğunda ve toprak tüm zengin minerallerini, yani verimini kaybettiğinde ise yeterince sağlıklı ve besleyici gıdalar yetiştiremeyiz. Herkes için güvenli ve besleyici gıdalar yetiştirmeye devam etmek istiyorsak, doğal kaynaklarımızı korumamız gerekir. Ayrıca doğal kaynaklarımızı sürdürülebilir şekilde yönetirsek hem açlık hem de iklim değişikliği ile mücadele edebiliriz. 

 

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

SIFIR AÇLIK NESLİ OLMAYI BAŞARABİLİRİZ

Dünya Gıda Gününün temasıyla ilgili olarak açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “İklim değişikliğinin tarımsal üretime etkisi ve önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağı öngörülen gıda yetersizliğine dikkat çekmek için  artan dünya nüfusu ile birlikte taleplerin karşılanması, iklimsel değişikliklere bağlı olarak ürünlerde oluşan değişiklikler ve doğal felaketlerin yaşanması nedeniyle karşılaşılan sorunlara göre planlama yapılması gerektiği konularının öne çıktığı belirlenmiştir. Bizim üzerimize düşen görev güvenilir gıda ve kaliteli tarım ürünlerine herkesin ulaşmasını sağlamaktır. Örneğin daha az yiyecek israf ederek, su tasarrufu ve geri dönüşüm yaparak, sıfır açlık nesli olmayı başarabiliriz. Bu vesile ile düzenlenen gıda günü hayırlı olsun diliyorum” dedi. Haber Merkezi