Türkiye de olduğu gibi Kırıkkale’de de ihbar eden vatandaşa, bir miktarı nakit olmak üzere iki aşamada para ödemesi yapılacak.

Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu! Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu!

KDV KAÇAKÇILIĞINA SON

İşletmelerin KDV kaçakçılığını engellemek için Hazine ve Maliye Bakanlığı ihbar sistemi başlattı. Bu yeni düzenlenen sistem ile KDV kaçakçılığı yapan işletmeleri bu sistem üzerinden ihbar eden vatandaş ödüllendirilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV kaçakçılığının bir sorun olarak daha da arttığını ve bu sorunun üzerine önlemler alınacağını duyurmuştu. Bu boyutta bakanlık ihbar sistemini devreye aldı. Kırıkkale de ki vatandaşlar ise KDV kaçakçılığının önüne geçmek istediğinde bu sistem üzerinden ihbar ettiğinde belli bir miktar ödeme alacak.

Yüzde Üzerinden Alınacak

Devletin vergi kaybını ihbar edecek vatandaşlara ödenecek ihbar ikramiyesinin detayları şu şekilde.

İhbarcının ikramiyesi, verdiği bilgilerin doğruluğuna bağlı olarak verginin ve vergi ziyaı cezasının %10'u üzerinden hesaplanacak. İhbar ikramiyesinin bir kısmı ihbarcıya nakit olarak ödenirken, geri kalanı ise vergi kaçağından elde edilen miktardan karşılanması bekleniyor. Bu şekilde KDV kaçakçılığı ile olan mücadelede daha sarsıcı bir yol görünüyor

Haber Merkezi