Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 12.11.2019 17:10:38
HER 5 KİŞİDEN 1´İ İCRALIK

HER 5 KİŞİDEN 1´İ İCRALIK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, “Kırıkkale Merkezde 3 tane, 3 tanede ilçemizde de 1 er tane olmak üzere toplam 6 tane icra dairesi var. Bu 6 icra dairelerimizde toplam derdest icra sayısı 40.000 in üzerinde

42 BİN 500 İCRA DOSYASI VAR

Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, geçtiğimiz günlerde TBMM´nde basın toplantısı düzenledi. Kırıkkale´nin sorunlarına değinen Önal, Kırıkkale Merkezde 3 tane, 3 tanede ilçemizde de 1 er tane olmak üzere toplam 6 tane icra dairesi var olduğunu söyleyerek, “Bu 6 icra dairelerimizde toplam derdest icra sayısı 40 binin üzerinde. Kırıkkale´de devam eden 42 bin 500 icra dosyası var.  Neredeyse Kırıkkale´de her 5 kişiden birisi icralık pozisyonda.

 

BORÇLAR KATLANARAK ARTIYOR

İcralık halkın büyük çoğunluğunun çiftçilikle uğraşan insanların olduğunu söyleyen Önal, “Çiftçilerimizin traktörleri hacizli toprakları maalesef yabancı bankalara ipotekli, mazotu, gübreyi, tohumu  pahalıya alan  çiftçimiz her yıl bir önceki yıla göre borçlarının katlanarak arttığını görüyor. Çiftçimiz bu yılda vadesi gelmesine rağmen Ziraat Bankasına olan borçlarını ödeyemedi. Tüm çiftçimizin en acil sorunlarından birisi banka borcunun ertelenmesidir. Borçlarının yeniden yapılandırılması ve ertelenmesi için ciddi çalışma bekliyor. Bu konuda Kırıkkale Milletvekili olarak TBMM´ne bir tane teklif verdim. Umarım iktidar partisi ve diğer muhalefet partileriyle hep beraber siyasetin dışında olan bu konunun  desteklenmesine  ve borçlarının ertelenmesini sağlarız”

 

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ

“Kırıkkale´mizin 8 ilçesi var. Sulakyurt´tan Keskin´e, Delice´den Yahşihan´a kadar bu ilçeleri ve bunlara bağlı köyleri hepsini gezdim ve geziyorum. Çiftçilerimizin söylediği çok ilginç konular var bir çiftçi amcamız diyor ki; son iki yıldır toprağıma gübre dökmeden toprağımı ekiyorum. Bir başkası diyor ki; geçen sene aynı tarlaya 1 ton gübre dökmüştüm bu sene yalnızca 200 kg gübre dökebildim. Sebebi ise gübrenin fiyatının yok yüksek olması. Bu iktidar döneminde çiftçimiz ilk defa tarlasını gübresiz ekmiştir. Bu gerçekten çok acı bir konu. Peki rekolte ne olacak diye sorduğumda, rekolte düşecek, bu iş Allaha kalmış ne çıkarsa ona razıyım diyor. Yanlış tarım politikalarının Kırıkkale´mizi ve Türkiye´mizi getirdiği nokta bu. Bu sıkıntıları maalesef hep beraber yaşıyoruz. Bir zamanlar “Köylü Milletin Efendisi” iken bugün köylümüz hızla yoksullaşmıştır”

 

MKE ÖZELLEŞTİRİLECEK Mİ?

MKE´nin özelleştirilecek mi sorununa değinen Önal, “MKE özelleştirilecek mi, özerkleşme adı altında işletme devri yapılacak mı yani MKE fabrikalarının Sakarya´daki tank Palet Fabrikasının akıbeti gibi olacak mı? Bu koda Milli Savunma Bakanlığımıza vermiş olduğumuz yazılı soru önergemize Bakanlığın verdiği cevap MKE fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yapılmamaktadır denmiştir. Yani MKE fabrikaları şimdilik özelleştirmelerden kurtulmuş gibi gözükmektedir. Daha önce MSB tarafından verilen sözler yerine getirilmedi. Umarız bu konuda verilen sözler yerine getirilir ve sözlerinin arkasında dururlar ve gereğini yerine getirirler. Çünkü MKE fabrikaları hem Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hem Kırıkkale´nin hem de tüm Türkiye´nin Milli Savunmasını ilgilendiren önemli görevleri yerine getiren dev bir sanayi tesisidir”

 

KIRIKKALE ANKARA´DA YAŞIYOR

“Söz konusu Kırıkkale iken birkaç şey daha söylemek istiyorum. Çok iyi hatırlıyorum İlkokul kitaplarında sanayileşmiş 8 şehir arasında ilçe olmasına rağmen Kırıkkale´nin ismi geçerdi. Ancak bu günlerde maalesef Kırıkkale´nin eski günlerini aradığını biliyoruz. Kırıkkale´de iş bulma ümidini çoktan kaybetmiş hemşerilerimizin büyük çoğunluğu çoktan başka şehirlere göç etmiş durumda. Ankara´da yaşayan Kırıkkalelilerin sayısı yaklaşık 200 bin, Kırıkkale´nin toplam nüfusunun 260 bin olduğunu düşündüğünüzde neredeyse bir Kırıkkale Ankara´da yaşıyor. Kırıkkaleliler sadece Ankara´da değil Çorlu´da, Çerkezköy´de on binlerce Kırıkkaleli ekmeğinin peşinde buralarda bulunan fabrikalarda ekmeğini kazanmak için çoktan ailesini, çoluğunu, çocuğunu, annesini, babasını, doğup büyüdüğü toprakları terk etmiş uzak şehirlere yerleşmişlerdir” dedi. Haber: Emel Selci


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024