Toplumsal bağışıklığın oluşmasında Covid-19 aşısının önemine dikkati çekmek amacıyla Kırıkkale´de oluşturulan uygulama noktalarında çalışmalar devam ediyor. Kent merkezinde kurulan aşı merkezlerinde vatandaşlar randevusuz aşılarını yaptırabiliyor.

 

GENÇLERE AŞI HAKKI DOĞDU

İl Sağlık Müdürlüğü olarak Türkiye ortalamasının altında kalmamak, üzerine çıkmak ve bir an önce mavi kategorili iller arasında yer alabilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Ağırtaş, 'Bizler aşının okullar açılmadan önce yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Bugün itibariyle 15 yaş üstü tüm gençlere aşı hakkı doğdu. Kronik rahatsızlığı bulunan 12 yaş üzerindeki çocuklarımıza da aşı hakkı doğdu. Bizim kendilerinden, ailelerinden ricamız özellikle okullar açılmadan biran önce aşılarını olmaları. Böylelikle öğrenim hayatlarında bir ara verilmeden sekteye uğramadan devam etmesini istiyoruz' dedi.

 

İKİNCİ DOZ AŞILARINI YAPTIRSINLAR

Kırıkkale´de aşılama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Ağırtaş, “Halen vakti gelmesine rağmen ikinci doz aşısını olmamış vatandaşlarımız var. Kendilerine sesleniyorum. Bir an evvel ikinci doz aşılarını yaptırsınlar. İki doz aşısı olup zamanı gelen üçüncü doz aşılarını da yaptırmalarını tavsiye ediyorum' diye konuştu.

 

GENÇ HASTALARIMIZ DA VAR

Aşı olmadığı için hastalığa yakalandıktan sonra yoğun bakıma giren ve entübe durumunda olan hastaların bulunduğunu açıklayan Ağırtaş şunları söyledi: 'Bunlar arasında genç hastalarımız da var. Bu sebepten dolayı elimizde bu imkan varken, devletimiz tüm aşıları ülkemize getirip bize ulaştırmışken hastalığı ağır geçirmenin bizi daha çok üzdüğünü ifade etmek istiyorum. İş işten geçtikten sonra pişman olmak işe yaramıyor. Biz o hastalarımız için elimizden geleni yapıyoruz ama sosyal medyadaki bilgi kirliliğine itibar etmemelerini istiyorum. Bu konuda Sağlık Bakanlığının ve bilim kurulunun görüşlerini dinlemelerini öneriyorum.'

 

VAKTİ GELENLER AŞILARINI OLSUN

Kırıkkale Belediyesi ‘Sağlık Seferberliği’ başlattı Kırıkkale Belediyesi ‘Sağlık Seferberliği’ başlattı

Kent genelinde son günlerde Covid-19 hastalığına yakalanan hastaların çoğunun aşı olmayanlar ve iki doz aşısını tamamlamamış veya 3. doz aşı hakkı gelmiş ve ertelemiş kişiler olduğunu dile getiren Ağırtaş, 'Aşı dozunu tamamlayan ve üzerinden yeteri kadar zaman geçen vatandaşlarımız arasında hastalığa yakalanma oranı çok düşük. Bu kişilerde hastaneye yatmıyorlar, genellikle ayakta geçiriyorlar. Ama bizim hastalarımızın önemli bir kısmı ya hiç aşılanmamış ya da aşı takvimini tamamlamamış. Bu sebepten dolayı aşı olmamışların bir an evvel ilk doz aşılarını olmalarını, aşısını olanların da aşı takvimine göre vakti gelenlerin biran evvel aşılarını olmalarını istiyoruz' şeklinde konuştu. Haber: Kenan Kuzucu