Türk Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Şuayip Keskin yaptığı basın açıklaması ile tüm hemşerilerin haftasını kutladı. Keskin Ülkemizde her alanda olduğu gibi özellikle sağlık çalışanlarının, meslekleri ile ilgili gün ve hafta kutlamaları, bir kutlama programından çok, günden güne artarak devam eden mesleki sorunların ve olumsuz çalışma şartlarının konuşulduğu gün olmakta olduğunu belirtti. Keskin Türkiye'de görev yapan toplam 149 Bin hemşirenin ne yazık ki sorunlar sarmalı içerisinde hizmet sunmak zorunda bırakılmışlardır. Ülkemizde Hemşire sayısının olması gerekenden çok daha az olması nedeniyle uzun çalışma süreleri ve sürekli nöbetler, Hemşirelerin ağır iş yüküne maruz kalmalarına, toplum ve aile içerisindeki diğer sosyal rol ve görevlerini yeteri derecede yerine getirecek zaman ayıramamalarına neden olmaktadır. Ağır iş yükü ve aylık olarak çalışması gereken yasal süreye ek olarak aylık 60 saate kadar tutulan ekstra nöbetler, sağlık çalışanlarının ve Hemşirelerin bu gün en büyük sorunu halini almış, tükenmişlik sendromunun en büyük nedenidir.' İfadelerini kullandı.

Yandaş malum sendikanın eseri

Türk Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Şuayip Keskin bugün sabit ek ödemeye mahkûm edilerek komik performans ücretleri alan hemşirelerin mağdur durumda olduğunu belirtti. Keskin 'Tüm bu sıkıntılarla Mücadele etmek durumunda kalan sağlık çalışanları ve Hemşireler, maaşını enflasyona ezdiren, hesap-kitap bilmez yandaş malum sendikanın eseri olan toplu sözleşme ile de, mali haklarında ciddi bir kayıp yaşamaktadırlar. 2014 yılı için sadece 123 TL'lik maaş zammı, 2014 yılının ilk 4 ayının enflasyon oranının 4.96 olması, artan döviz kuru, ücretlerin döviz bazında yaklaşık %16 gibi bir erimeye maruz kaldığı ve toplu sözleşmede unutulan/unutturulan enflasyon farkı, bu yandaş sendikanın çalışanları enflasyon karşısında nasıl mağdur ettiğinin en büyük göstergesidir' ifadelerini kullandı.

Kutsal hizmet

Türk Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Şuayip Keskin'. Bu hafta hemşirelerimiz için umuttur, beklentidir. Buna cevap verilmelidir. Salonlarda idarecilerle kolkala girerek hamaset içeren, hiçbir çözüm üretmeyen toplantıların bir anlamı yoktur. Türk Sağlık- Sen olarak hemşirelerimizin sıkıntılardan uzak bir çalışma hayatına kavuşmaları dileğiyle, Türkiye'nin dört bir yanında bu kutsal hizmeti, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen özverili bir şekilde yürüten tüm hemşirelerimizin hemşireler haftasını kutluyorum ' ifadelerine yer verdi