5 ÖĞRENCİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Payidar Akgüngör, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Atilla Ergüzen, ANKAREF İnovasyon ve Teknoloji Şirketi Yönetim Kurulu  Başkanı Erhan Binici ve protokol çerçevesinde işe yerleştirilen 5 öğrenci için Üniversite Senato Salonu´nda bir araya geldi.  

 

YAKIN GELECEĞİN BÜYÜK TÜRKİYESİ

Kırıkkale’de Arapça şiir ve çocuk şarkı yarışması düzenlendi Kırıkkale’de Arapça şiir ve çocuk şarkı yarışması düzenlendi

Öğrencilerin mezun olarak sanayiye, sektöre adım atmalarının gururunu yaşadıklarını belirten Rektör Ersan Aslan, Kırıkkaleli şehidimizin cenaze merasimi ile öğrencilerimizin mesleki kariyer yolculuğunun başladığı bu günün tevafuk etmesinin özel bir anlam taşıdığını, bundan sonra şehit haberleri almamamıza vesile olacak en önemli unsurlardan birinin gençlerimizin ‘Yakın Geleceğin Büyük Türkiyesi´ idealiyle yapacakları çalışmalar olduğunu ifade etti.   

 

BU GÜNÜ UNUTAMAYACAĞIM

Rektör Aslan konuşmasının devamında “ANKAREF gibi firmaların savunma sanayi ve diğer alanlarda yapacağı çalışmalar, yapacağı ürünlerin hem yerli pazarda hem de dünya pazarında yer bulmasıyla elde edeceğimiz ekonomik ve askeri üstünlük, genç fidanlarımızın toprağa düşmesinin önüne geçecektir diye ümit ediyorum. Hem bir şehadet gününe denk gelmesi hem de Üniversitemiz adına bir ilki gerçekleştirmemiz dolayısıyla bu günü unutamayacağım”

 

ÜLKEMİZ İÇİN GÜZEL BİR MODEL OLUR

“Ben öncelikle bu programın banisi ve hamisi Erhan Bey´e böyle bir program başlattığı için teşekkür ederim. Üniversitemiz içerisinde bu projemizin takibini yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan´a, ANKAREF firmasının sizlerle buluşmasını sağlayan Dekanımız ve Bölüm Başkanımıza da teşekkür ederim. Öğrencilerimize, ürünler ortaya koymaya başladıkları zaman, teşekkür edeceğim. Bu projemize zaman içinde üçüncü sınıf öğrencilerimiz de dahil olacak ve projemiz Bilgisayar Mühendisliği yanında diğer bölümleri de kapsayacak hale gelecek. İnşallah ülkemiz için güzel bir model olur”

 

GÜZEL BİRİKİMLERLE GİDİYORSUNUZ

“Daha öğrencilik aşamasında öğrencilerimizin sektörle buluşması, hocaları ile birlikte projeler içerisinde yer alması ve dışarıdaki projelerde yer alıp ürünleri görmüş olmasının çok önemli bir tecrübe olduğunu düşünüyorum. Erhan Bey ve firmasıyla beraber yürüttüğümüz proje kapsamında elde edeceğimiz tecrübeler bizim ders programlarımızın ve öğretim planımızın sektöre yönelik olarak geliştirilmesi, düzenlenmesi adına katkı sağlayacaktır. Umarım Kırıkkale Üniversitesinden güzel birikimlerle gidiyorsunuz. Ben yeni yerinizde ve çalışmalarınızda sizlere başarılar dilerim”

 

YENİ MEZUNLAR İŞE ALINMALI

Projenin faaliyete geçiş sürecini ve beklentilerini anlatan ANKAREF İnovasyon ve Teknoloji Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Binici “Yeni arkadaşlarımızla bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ederim. Genellikle şirketler yeni mezunların işe alınmasını iyi karşılamıyorlar. Biz de buna karşı neler yapabileceğimizi düşünürken, Sayın Rektörümüze öğrencilerimizin ikinci ve üçüncü sınıftan itibaren çalışmaya başlayacakları bir model ortaya koyarsak öğrencilerimizin mezun olunca iş yapan ve verimli hale gelebilecekleri düşüncemizi ilettik. Ersan Hocamız bu düşüncemizi olumlu karşıladı ve Mehmet Hocamızın da desteğiyle biz bu projeye başladık”

 

HEDEFİMİZ İHRACAAT

Firma olarak öncelikli hedeflerinin ihracat olduğuna işaret eden Binici, “İnşaallah bu sene sonu e-ticaret yoluyla ürünlerimizi satmaya başlıyoruz. İhracat yaparsak ekonomik ve finansal olarak güçlü hale gelirsek ülkemizi, coğrafyamızı ve insanımızı koruyabiliriz. Bir daha şehit haberi almayız inşallah. Eğer bunları yaparsak dünya karşısında farklı bir konumda oluruz. Şuna çok inanıyoruz ki; bizi ancak bizim insanımız kurtarır, başkası kurtaramaz. ‘Türkiye´den bir şey olmaz, yurtdışına gidelim´ gibi fikirlere inanmıyoruz. Biz bu ülkeyi gelinecek ülke haline getireceğiz. Onu da sizler yapacaksınız. Kariyeriniz boyunca verdiğiniz emek, size geri dönecektir. Bizler naçizane belli imkanları sağlarız, sonrası size ait. Bu model inşallah başka şirketlere de örnek olur. Üniversite - özel sektör işbirliği konuşulsa da bu işleri pratiğe dökmek zordur. Bu pratiğe döküldü. Onun için Sayın Rektörümüze, Mehmet Hocamıza, Dekanımıza ve Bölüm Başkanı Atilla Hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

BÜYÜYEREK DEVAM EDER

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, böyle bir çalışma içerisinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Erhan Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Bugün mezunlarımız adına gururlanıyoruz. Sektör paydaşlarımızın hem müfredatımızı güncelleme konusunda hem de ortaya daha kaliteli ürün koyma bağlamında katkılarını bekliyoruz. Bizler fakülte ve yüksekokullarımızla, öğrencilerimizle birlikte bu işe varız. Burada bulunan arkadaşlarımız gibi öğrencilerimizin de çalışma azmiyle dolu olduğunu görüyoruz. İnşallah hayırlı olur ve büyüyerek devam eder” şeklinde konuştu.   

Katılımcıların proje ile ilgili fikirlerini paylaşmasıyla devam eden toplantıda ANKAREF İnovasyon ve Teknoloji Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Binici Rektör Aslan´a ve öğrencilere hediye verdi. Toplantı fotoğraf çekimi ile sona erdi. Haber: Kenan Kuzucu