Yahşihan ilçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu açık olacak Yahşihan ilçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu açık olacak


SULAR KESİKTİ

PARKTAN SU ALDIK

Yahşihan İlçesinde ikamet ettiğini ve burada hayvancılık yaptığını ifade eden Fatih Baskın, alt yapı çalışmaları nedeniyle suların sürekli kesik olduğunu, hayvanları sulamakta zorluk yaşadıklarını ifade etti. Olay günü hiçbir uyarı olmadan yine sularının kesildiğini söyleyen Baskın, “Sabah kalktık su kesik, hayvanların sulanması gerekiyor ama sular akmıyor. Çaresiz kaldık bitap düşen hayvanları sulamak için evimizin önünde olan ve kullanımı kamuya açık olan parktaki suyu kullanarak hayvanlarımızı suladık. Sulama yaptığımız çeşme özellikle suların kesik olduğu günlerde devamlı akmakta ve mahallemiz sakinleri ihtiyaçlarını bu sudan karşılamaktadır. Olay günüde hayvanları sulamaya başladığımda Yahşihan Belediyesi Zabıta ekipleri gelerek şikayet olduğunu, suyu kaçak kullandığımı ifade ettiler. Durumu izah ettiğimde bana hak vererek Belediye Başkanımızla bir görüşün dediler” İfadelerini kullandı.

 

BAŞKAN ‘HIRSIZ YAKALANDI´ DEDİ

Üzerini değiştirerek belediye başkanını ziyarete gittiğini söyleyen Fatih Baskın, “Belediye Başkanını ziyarete gittiğimde, doğrudan hırsız yakalandı diyerek şahsıma hakaretler ederek ve sesini yükselterek beni azarladı. Asli görevi hanelere su vermek olan ve en asli görevini yerine getiremeyen Belediye, hayvanları bitap düşen vatandaşa tankerle su göndermesi gerekirken hırsız muamelesi yapmıştır. Üstüne, Makamda, Meydanda ve medya organları üzerinden şahsıma ve aileme hakaret edilmiş, iftira atılmıştır. Yahşihan Emniyet Müdürlüğü şikayet üzerine ifademi almış, beni serbest bırakmış ve yargılama süreci başlamıştır. Hiçbir araştırma yapmadan bu konuyu gazetelerinde ve internet medyalarında “Hırsız Yakalandı” şeklinde haber yapan herkesten şikâyetçi olup, maddi manevi tazminat talebinde bulunacağım. Suların kesik olduğunu, hayvanları suladığımı görmezden gelerek, sanki parktan hat çekmişim evimde kullanıyormuşum gibi lanse eden herkes günahıma girmiş, şahsıma iftira atmıştır”

 

BİZ SULARIMIZIN AKMASINI İSTİYORUZ

Konunun su kullanmak olmadığını beyan eden Baskın, “Burada asıl konu herkesin kullandığı suyu benim kullanmam değil, Yahşihan Belediyesini daha önce şikâyet etmiş olmam ve başkana 2019 seçimlerinde oy vermememdir. Akrabası olduğumdan mıdır? Yoksa her oy vermeyene aynı mıdır? Bilmiyorum ama seçildiği günden bu yana sayısız hakaretine ve iftiralarına maruz kaldım. Mandıramı daha önce Tarım Müdürlüğüne şikayet etmiş, müdürlük gelmiş ve her hangi bir kusur bulamamıştı. Adaylığı döneminde üreticiden ve çiftçiden yana olacağını sık sık beyan eden başkanın seçildikten sonra üretici, hayvancı gözü ile bakmayıp oy verdi vermedi gözü ile bakmasını yadırgıyorum. Kullandığım suyun bulunduğu ve görevlisi olmayan park babam tarafından sulanmakta ve ağaçlarının bakımı yapılmaktadır. Çoğu zaman evimizden hortum çekerek bu ağaçları sulamışızdır. Seçimden hemen sonra evimizin önünde ki çöp tenekesi dahi belediye ekiplerince kaldırılmış, sokağımızda çöp tenekesi dahi bulunmamaktadır. Biz parktan su istemiyoruz her ay düzenli faturasını ödediğimiz, katılım payı adı altında toplanan 350 lirayı ilk yatıranlardan birisi olarak evimizde bulunan çeşmemizden su akmasını istiyoruz. Belediyenin öncelikli görevinin bu olduğu hatırlatıyor, yargılama sonucunda aklanacağımdan adım kadar emin olarak bugün hiçbir araştırma yapmadan güya adımı kodlayarak bana hırsız yaftası yapıştırmaya çalışan herkesle kanun önünde hesaplaşacağız” dedi. Haber Merkezi