Kırıkkale yağışlı havanın etkisine giriyor! Kırıkkale yağışlı havanın etkisine giriyor!


SOSYAL MEDYADA YAYILDI
2019 yılından bu yana belediye başkanlığı yapan ve görev yaptığı beş yıl boyunca ilçede başta yol ve su olmak üzere birçok konuda başarısız bir süreç geçiren Osman Türkyılmaz, etkin kullandığı sosyal medyada popülist tavırlar sergilemiş kendisini hayvansever kimliği ile öne çıkartmıştı. 2019 seçimlerinde çocuklar üzerinden politika yürüten Türkyılmaz, seçimden sonra hayvansever görüntü vermeye çalışarak, hayvanseverlerin dikkatini çekmek için yoğun mesai harcamıştı. Türkyılmaz’ın, sosyal medyaya attığı videolar hayvanseverlerin içini ısıtmıştı. Ancak sosyal medyaya düşen bir görüntü hayvan dostlarımıza yapılan muameleyi gözler önüne serdi. Sahte bir sosyal medya hesabından yayınlanan görüntülerde önce çöplükte hayvanların yakıldığı görüntüler dikkat çekerken, daha sonra o hayvanları oraya getiren Yahşihan Belediyesine ait araç ve belediye personelinin fotoğrafları görüldü. Sosyal medya hesabından video ile servis edilen görüntülerde iddia edildiği üzere Yahşihan Belediyesi, hayvanlar bir kuyuya atılarak yakılıyor.

HAYVAN MEZARLIĞI AÇILMIŞTI
Hayvanların oraya ölümü yoksa canlımı getirildiği videolardan anlaşılmazken, ölü dahi getirilseler yakılmaları tepkiye neden oldu. Daha önce Osman Türkyılmaz sosyal medya hesabından bir video yayınlamış ve videoda kedisi ölen bir vatandaşa başsağlığı dilediği görülmüştü. Yine aynı videoda Yahşihan Belediyesinin yaptığı hayvan mezarlığının piar çalışması yapılmış, Yahşihan Belediyesinin hayvan mezarlığı açtığı duyurulmuştu. Hayvanların yakıldığı iddia edilen videoların altına vatandaşlar hani hayvan mezarlığı vardı şeklinde yorum yaparken, yaşanan trajediyi vahşet olarak yorumladılar. Osman Türkyılmaz’ın, kedisi ölen vatandaşa baş sağlığı dilediği videoda yer yer gülmemek için kendisini zor tuttuğu gözlemlenirken, sahte tavırları net şekilde görüldü.

TÜRKYILMAZ BOCALIYOR
Seçime son bir hafta kala yaptığı hamleler ile adeta bocalayan Türkyılmaz, hatırlanacağı üzere 10 yıllık destekçisini yeni katılım gibi lanse etmişti. Ahmet Sungur’un dayısı kendisinin de eniştesi olan ve 10 yıldır birlikte yol yürüdüğü aileyi yeni katılım gibi lanse eden Türkyılmaz, Ak Parti seçim bürosunda seçim çalışmalarında olan Ak Parti Yahşihan ilçe Başkanı Alper Ağaçtan’ı, Osman Türkyılmaz’ın mitingine katılmış gibi anons ettirmişti. Ağaçtan ise aynı anlarda AK Parti seçim bürosundan fotoğraf atarak görevinin başında, Ak Partinin yanında olduğunu göstermişti. Geçen dönem söz verdiği projelerin büyük kısmını hayata geçiremeyen Türkyılmaz, katıldığı bir yayında Gazeteci Hakan Gökkaya’nın sorusuna “bekara avrat boşamak kolaymış” diyerek, seçim dönemi vaatlerin popülizm amaçlı olduğunu adeta ikrar etmişti. Bu seçimde ise 175 proje bitirdiklerini iddia ederek çalışma yürüten Türkyılmaz, Sungur’un ısrarla 175 projeyi saymasını istemesine rağmen başlık başlık 175 projeyi sayamadı. 2019 yılında seçildiğinde 5 yılın bitmeyeceğini sanan Türkyılmaz’a vatandaşlar Sungur’un yanında yer alarak cevap verirken, Türkyılmaz’ın havada kalan vaatleri ve popülist söylemlerinin sahteliği her geçen gün ortaya çıkmaya devam ediyor.