ÇOK SAYIDA KADIN KOOPERATİFLERİ KATILDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Konferans Salonu´nda düzenlenen eğitimlere çok sayıda kadın kooperatif temsilcileri katıldı. Eğitmen Cansu Ak tarafından verilen e-ticaret eğitimlerinin ardından e-ticaretin daha çok yaygınlaştırılması için tiyatro etkinliği düzenlendi.

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ

Konferans Salonu´nda katılımcıları bilgilendiren Proje Yasal Temsilcisi Fatma Merve İnan, “Türkiye´de kırsal alanda yaşayan genç kadınlar, iş ve girişimcilik imkânlarına erişim noktasında büyükşehirlerde yaşayan kadınlara nazaran daha dezavantajlı bir konumda yer almaktadır. Fakat günümüz koşullarında iletişim, bilişim ve teknolojik imkânlar, iş ve girişimcilik alanını bir bölge ile sınırlı tutmamış, tüm dünyaya ulaşım sağlayacak kadar genişletmiştir”

DİJİTAL GİRİŞİMCİLİK SEKTÖRÜ

 “Yukarıda bahsi geçen açıklamalar doğrultusunda, sanayi sektörü haricinde özellikle kadınlar için kamusal ve özel sektör alanında ciddi manada girişimcilik ve istihdam imkânı olmayan bir Anadolu şehri olan Kırıkkale´de bilgisayar ve internet kullanabilecek yeteneğe sahip 18-30 yaş arası kadınlara e-girişimcilik, e-ticaret ve pazarlama eğitimi verilerek: Kırsal kesimde olmanın getirdiği geleneksel koşullar, eğitim ve mesleki eğitim zorlukları ile aile sorumlulukları gibi sebepler göz önünde bulundurulduğunda, genç kadınların zamanı verimli kullanarak hem ekonomik hem de psikolojik olarak doyuma ulaşmalarında, dijital sektör girişimcilik faaliyetlerinin önemli bir rol oynayacağı öngörülmektedir”

KATILIMCILARIMIZ NE KAZANACAKTIR?

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 23 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 23 NİSAN 2024

“Katılımcılar pazarlama, işletme ve girişimciliğe ilişkin temel bilgiler öğreneceklerdir. E-girişim, e-ticaret ve e-pazarlama bilgi ve becerisi ile ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabileceklerdir. İletişim ve e-iletişim, sosyal medya kullanım becerileri kazanarak kendilerini geliştireceklerdir. Kazanılan iletişim becerilerini aile, arkadaş ve diğer insanlar ile olan iletişimlerine de yansıtabileceklerdir. Yaygınlaşan dijital imkânlar beraberinde sorunları da getirmektedir. Dolandırıcılık, bilgi güvenliği veya mahremiyet sorunları yaşanabilmektedir. Bunlara yönelik e-güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sahibi olup alınması gereken tedbirleri öğreneceklerdir. Katılımcılar üretip pazarladıkça kendine güveni ve öz saygısı artacaktır. Bu durum hayatın başka alanlarına da olumlu yansıyacaktır. Aile ve topluma sunduğu katkı ile katılımcıların aidiyet duyguları güçlenecektir” dedi.

Programa İl Ticaret Müdürü Seyfettin Çetiner, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Rukiye Eryılmaz ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.