İÇ ANADOLU HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Sulakyurt ilçesinde yapımı inşaat işleri tamamlanan ve  suyun dolması beklenilen Sulakyurt Barajı, faaliyete geçmesiyle birlikte toplamda 25 bin 690 dekarı suya kavuşturacak. Taretözü Deresi üzerinde yer alan Kırıkkale Sulakyurt Barajı´nın kret uzunluğu 405,00 metre, temelden yüksekliği 51 metre olarak belirlendi. Yıllardır hububat alanına katkı sağlayan İç Anadolu Bölgesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nın yaptığı çalışmalarıyla sulu tarım hayalini gerçekleştirmeye adım adım ilerliyor.

 

10 MİLYON TL´LİK KATKI SAĞLAYACAK

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İç Anadolu Bölgesi´nin yapılan sulama barajlarıyla birlikte tarım alanına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Eroğlu, “40 yıldır hayali kurulan Kırıkkale Sulakyurt Barajımızı, 23.12.2015 tarihinde Türkiye Genelinde yapımı tamamlanan 175 dev projenin toplu açılışı ile hizmete alınmıştır. Kırıkkale Sulakyurt Barajımızın yaklaşık maliyeti 50 Milyon TL, yıllık faydası ise yaklaşık 10 milyon 500 TL´dir. Barajımızın inşaat işleri tamamlandı, suyun dolmasını bekliyoruz” dedi.

 

Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor! Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor!

YATIRIM PROGRAMLARINA ALDIK

Yozgat´ta toplu açılış töreninde konuşan Eroğlu, “Bozkırı yemyeşil yapacağız. Bu yıl yüz dekar alanda orman yetiştirme çalışması yapılacak. 11 temel atılacak, dere ıslahları var, ağaçlandırma çalışmaları var. 2 barajın temeli atılacak. Elimiz dolu geldik, size pek çok müjdeyle geldik.  DSİ´nin burada büyük yatırımları var. İnandık Barajı´nın projeleri bitti. 2017 yatırım programına teklif ettik. Beraber takip edeceğiz. Orta Anadolu Gelişim Projesi (GEP) hazırladık” şeklinde konuştu.

 

BU PROJELERİ ÖNEMSİYORUZ

Eroğlu, barajın tamamlanmasıyla birlikte Yerköy ilçesinin Kırıkkale´ye kadar uzanan bölgesinde sulu tarıma geçilerek, daha bol ürün alınabileceğinin altını çizdi.  Eroğlu, ´´İnandık Barajı´na insanların inancının kaybolduğu bir dönemde 2017 yatırım programına alınması bizleri mutlu etmiştir. Türkiye´nin önemli tarım bölgelerinden birisi olan Yozgat´ımızda da Yerköy ilçesinin yeri ayrıdır. İlçemizdeki verimli toprakların sulanarak, üründe çeşitliliğin artırılıp, daha bol ve kaliteli ürünlerin ucuz maliyetle alınmasını sağlayacak olan sulama projelerini önemsiyoruz.