PAKET SERVİSE DEVAM

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

Koronavirüs vakalarını azaltmak için Türkiye genelinde 17 günlük kapanma dün itibarıyla sona erdi. İçişleri Bakanlığı tam kapanma sürecinin sona ermesinin ardından kontrollü normalleşme süreci içerisinde geçerli olacak yeni kuralları açıkladı. Kontrollü normalleşmede en çok merak edilen konu ise lokantaların hangi şartlarda açılacağıydı. İçişleri Bakanlığı´nın yayımladığı genelgede kafe restoran ve lokantalar 1 Haziran´a kadar içeride müşteri kabul edemeyecekler ancak hafta içi saat 07:00´den 20:00´ye kadar gel-al ve paket servis hizmeti verebilecekler yine hafta içi 20:00´den 24:00´e kadar ise sadece paket servis olacak. Hafta sonlarında ise gel-al olmayacak, 07:00-24:00 arası paket servis hizmeti olacak.

 

BİZE BÜYÜK BİR AYIP

Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu, yeni kararla ilgili açıklamalarda bulundu. Eroğlu açıklamasında, “Binin üzerinde üyemiz var, bu karar bize büyük bir ayıp. Biz yüzde 50 kapasite ile tam normalleşme bekliyorduk. Zaten uzun süredir kapalıyız. Ramazan´da da açamadık. Bu karar bizim için hayal kırıklığı oldu. Esnaf olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Biz esnaflar olarak bitik durumdayız. Beklediğimiz ve olması gereken desteği göremedik. Biz devletimizden büyük bir destek bekliyorduk. Tüm esnafın sicili bozuldu kredi alamıyorlar”

 

PAKET SERVİS BİZE HİTAP ETMİYOR

“Konfederasyonlarımız ve odalarımız sürekli dile getiriyorlar. Önümüzdeki günlerde sicil affı ve esnaf kefalete olan borçlarımızın 3 ay daha uzatılmasını bekliyoruz.  Özel bankalara da borçlarımız var. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımız bizim sesimizi duyar ve beklentilerimiz karşılanır. Paket servis hizmeti biz lokantalara hitap etmiyor. Esnaf lokantaları sulu yemek satıyor. Binin üzerinde üyemiz var, bu karar bize büyük bir ayıp. Artık 1 Haziran´ı bekleyeceğiz” şeklinde konuştu. Haber: Ersin Atasayar