BU TÜR EĞİTİM PROGRAMLARI ÖNEMLİ BİR KAYNAK

Fen Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Konferans salonunda yapılan programa Tıbbi Laboratuvar, Anestezi, Paramedik, Hemşirelik, Ağız Diş Sağlığı ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik alanlarından toplam 350 öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet Yüksel ve Ebe ve Hemşireler Derneği Genel Başkanı Kadiriye Gülseren; “Hastane enfeksiyonlarını önleme yöntemleri ve enfeksiyonun kamu kurumlarına getirdiği yükler” konularının önemini vurguladılar.

Türkiye sağlık turizminde marka olacak Türkiye sağlık turizminde marka olacak

 

HASTANE ENFEKSİYONLARINA GENEL BAKIŞ

Programın devamında konuşmacılar; öğrencilerin gelecekte mesleklerinde başarıya ulaşmasında; düşünen, sorgulayan ve çözüm odaklı çalışan bireylerin yetişmesi için bu tür eğitim programların önemli bir kaynak olduğunun altını çizdi. İki oturumlu gerçekleşen programın sabahki oturumuna Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Hemşiresi Muhdedir Caner; “Hastane Enfeksiyonlarına Genel Bakış”,  Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı . Dr. Duygu Mert; “Hastane Enfeksiyonlarının Önemi ve Maliyeti”, İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören ve Devlet  Hastanesi  Eğitim Koordinatörü   Uz. Hemşire Birgül Turan; “Hastane Enfeksiyonları ve Malpraktis” konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

HASTANE TEMİZLİĞİ VE ATIK YÖNETİMİ 

Programın öğleden sonraki oturumu, “Dezenfeksiyon, Sterilizasyon, Hastane Temizliği ve Atık Yönetimi” konularında bilgi veren Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Hemşiresi Muhdedir Caner´in konuşması ile başladı. Ankara Çocuk Sağlığı Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzman Doç. Dr. Aslı Nur Özkaya Parlakay; “Nazokomiyal Enfeksiyonların Önlenmesi (Damar İçi Kateter Enfeksiyonları, Cerrahi Alan Enfeksiyonları, Yeni Doğan Enfeksiyonları)”,  Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi EKK hemşiresi Yeşim Yiğit; “Hastane Enfeksiyonlarında İzolasyon Önlemleri” konuları hakkında bilgi verdiler. Program, katılımcılara belgelerinin verilmesi ile sona erdi.