İşte yapay zekanın gözünden Kırıkkalegücü! İşte yapay zekanın gözünden Kırıkkalegücü!


HALTER ŞAMPİYONASI KIRIKKALE´DE BAŞLADI

Kırıkkale 17 Ağustos Spor Salonu´nda düzenlenen şampiyonaya 45 ilden 331 erkek, 292 kadın sporcu katıldı. Şampiyonaya Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Haluk Karahan,  Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin ve çok sayıda davetli katıldı.

 

EN KIYMETLİ SERVET, BEŞERİ KIYMETTİR

Şampiyonanın açılışında bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, “Şimdi milletlerin hazinesini, servetlerinin içerisindeki en kıymetli servet beşeri kıymettir. Bütün milletler kendi gençlerine ve başta çocukları olmak üzere bunlara yatırım yaparlar. İlimde, fende, teknikte nasıl bu çocukların donanımının arttırılması istenirse milletler sanatta ve bilhassa sporda da kendi gençlerini, kendi sermayelerinin ilerlemesini isterler. İşte Olimpiyat Milli Sporlara baktığımız zaman dünyanın hakikaten büyük devletleri, gelişmiş medeni ülkelerinin daha fazla madalya kazandığını hepimiz görüyoruz”

 

NAİM SÜLEYMANOĞLU GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

“Biz de halter alanında göğsümüzü kabartan spor alanlarından bir tanesi. Yaklaşık ama 30, 35 yıllık bir mazisi var. Rahmetli büyük şampiyon Naim Süleymanoğlu´nun Türkiye´ye gelmesiyle başlayan bir süreç var. Filmi izlediniz mi bilmiyorum Naim filmi. Naim filminin Türkiye´ye gelişinde rahmetli Cumhurbaşkanlarımızdan Turgut Özal´ın vasıtasıyla Türkiye´ye gelişinde bir sahne var. Kamyonun üzerine çıkıyorlardı, ikisi. Bayrak sallıyorlardı. Ben Ankara´da doğdum, büyüdüm. O zaman ortaöğretimde okuyordum. Naim Süleymanoğlu, Sayın Cumhurbaşkanımız eski Cumhurbaşkanımız Turgut Özal da beraber geldiği zaman o bayrak sağlayan çocukların arasında ben de vardım”

 

TÜRKİYE´DE HALTER SPORU PEK BİLİNMEZDİ
Türkiye´de halter sporunun pek bilinmediğini söyleyen Vali Tekbıyıkoğlu, “Naim Süleymanoğlu gibi büyük sporcunun Türkiye´ye gelmesiyle beraber bu alanda bir kırılma sağlandı. Onun ekibinden antrenörlerinden bir tanesi de bizim böyle eğitimler öğretmenimizdi. O beden eğitimi öğretmeninin bizim okulumuzdaki bu halter sporunu mahalleye aşılamasıyla beraber bizim mahallemizde doğduğum büyüdüğüm yerde birçok şampiyonluk çıkardı. Şimdi antrenör olarak aramızda bulunan arkadaşlarımızın bir kısmı benim çocuk arkadaşım. Nasıl milletimiz dünya sahnesine, dünya arenasına başka alanlarda çıkıyorsa sportif alanlarla da çıkıyor. Sizler de hepiniz bizim göğsümüze kabartacak dereceler alacağınıza çok iyi sporcular olacağınıza olan inancım tamdır. Bu organizasyona emeği geçen spor kulüplerimiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Şampiyonluk şampiyonanın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum”

 

KIRIKKALE CİDDİ BİR POTANSİYELE SAHİP

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Kırıkkale´nin yıllardır haltere yeni yetenekler ve şampiyonlar kazandıran il olduğunu söyledi. Kırıkkale´de ciddi potansiyel olduğunu aktaran Ünlü, 'Bu şampiyonayı da burada yapmamızın sebeplerinden birisi, Kırıkkale´deki halter altyapısının sağlam olması. Burada antrenör Hayrettin Kurnaz ve birçok sporcu var. Valimiz, belediye başkanımız ve il müdürümüz son derece ilgililer. Çok güzel bir organizasyon düzenleyeceğimizi düşünüyorum. Şu ana kadar da her şey gayet güzel gidiyor.' ifadelerini kullandı.

 

ÜLKEMİZİ YURT DIŞINDA TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ

Ünlü, amaçlarının gençleri çok iyi şekilde yönlendirmek olduğuna dikkati çekerek, 'Devletimizin bize verdiği imkanları en iyi şekilde kullanıp, ülkemizi yurt dışında en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz. Bunun yanında önümüzde Avrupa ve dünya şampiyonları ile en önemlisi de bu yıl ülkemizde yapılacak İslami Dayanışma Oyunları var. Yine Cezayir´de Akdeniz Oyunları düzenlenecek. 2024 Olimpiyat Oyunları hazırlıkları var. Bizim amacımız yeni Naim´ler, Halil´ler ve Taner Sağır´lar yetiştirmek.' diye konuştu.

 

45 İLDEN 623 SPORCU KATILDI

Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp ise 45 ilden 623 sporcunun katıldığını söyleyerek, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ulusal düzeyde önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm personelimizle birlikte organizasyonun eksiksiz gerçekleşmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  Son zamanlarda halter branşında ulusal ve uluslararası şampiyonalarda ilimiz sporcuları önemli başarılar elde etmiştir. Hakan Kurnaz Dünya Yıldızlar Halter şampiyonasında dünya 3´ncüsü Kerem Kurnaz U 15 Avrupa Yıldızlar Halter şampiyonasında kilosunda Avrupa Şampiyonu olmuştur”

 

KIRIKKALE´DE 275 LİSANSLI SPORCUMUZ BULUNUYOR

2-6 Şubat´ta Çorum´da yapılan Büyükler Türkiye Halter Şampiyonasında sporcumuz Nurgül Yüksel Türkiye Şampiyonu, Ceren Uğurer´in ise Türkiye 3´ncüsü olduğunu söyleyen İl Müdürü Alp, “Yine 11-13 Şubat ta Osmaniye´de yapılan Okul Sporları Gençler Türkiye Halter Şampiyonasında Nurgül Yüksel, Kerem Kurnaz, Ceren Uğurer altın madalya, Fatmagül İğde gümüş madalya Sümeyye Ergişi de bronz madalya almıştır. Şu anda ilimiz de 162 erkek, 113 bayan olmak üzere 275 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Başta efsane Haltercimiz Naim Süleymanoğlu olmak üzere ebediyete irtihal eden Halter sporuna emeği geçen tüm sporcularımıza Allah´tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.

 

SPOR ADAMLARINA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü tarafından Vali Bülent Tekbıyıkoğlu´na, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´ya, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü´ye, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp´e, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Haluk Karahan´a,  Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi´ye, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç´a, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün´e Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin´e ve Halter İl Temsilcisi Cemal Boyacı´ya plaket verildi. Program toplu fotoğraf çekiminin arından sona erdi. Haber: Kenan Kuzucu