YENİ KAYITLAR BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde İl ve ilçelerde ki Halk Eğitim Merkezleri (HEM)´nce düzenlenen kurslar yeniden açıldı. Pandemi önlemleri kapsamında ara verilerek yarım kalan kurslar tamamlanmak üzere başlarken, vatandaşların talepleri doğrultusunda yeni kursların kayıtları alındı.

 

SINIF MEVCUDUNUN SEVİYESİ BELİRLENİYOR

Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı

Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına göre verilecek olan kurslarda, pandemi koşulları nedeniyle de sınıf mevcudunun seviyesi belirleniyor. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde dahil kursiyerler kısıtlamadan muaf tutularak, kursa katılım sağlayabilecek. Çeşitlilik gösteren kursların eğitim süreleri 48 ile 300 saat arasında değişiklik gösterebiliyor.

 

SABAH 09.00 AKŞAM 21.00´A KADAR

Kurslar hakkında bilgiler veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç, “Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz kursları yeniden açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurslarımız Cumhuriyet Meydanı´nda bulanan meslek lisesi içerisindeki binada olacaktır. Kurs bitiminde yapılacak olan uygulamalı ve yazılı sınav sonrası kursiyerler sertifikalarını alabileceklerdir. Bizlerde panmedi kurallarına uyarak kursiyerlerimizin bu kurslardan en iyi şekilde yararlanması için çalışma sergileyeceğiz. Kurslarımız sabah saat 09.00´da başlayıp, akşam saat 21.00´a kadar sürecektir” dedi.

 

AÇILMIŞ VE AÇILACAK OLAN KURSLAR

Daha önceden yarım kalan ve yeni açılacak olan kurslar hakkında bilgi veren Kılıç, “Arıcılık, yabancılara Türkçe eğitimi, bilgisayar, bilgisayarda hızlı yazma, buyan kuaförlüğü, yöresel halk oyunları, koruyucu maske dikimi, koruyucu kıyafet dikimi, okul öncesi çocuk gelişimi ve eğitimi. Ücretli öğretmenler için özel eğitim uygulaması, engeliler için sportif oyunlar. Öz bakım, işaret dili, İngilizce, çocuk gelişimi, servis rehber personel eğitimi.  Pastacılık, kalorifer yakımı, diksiyon, Osmanlıca, muhasebe, Arapça,  Kırıkkale Belediyesi´ne bağlı mahalle konaklarında el sanatları giyim kursu” dedi. Haber: Ersin Atasayar