SU KESİNTİLERİ TARİHE KAVUŞUYOR

Kırıkkale Belediyesi, Kapulukaya Barajı´ndaki Su Arıtma Tesisleri´nden temin edilen suya alternatif su buldu. Halifeli Köyü´nde yer altı denizi bulan Kırıkkale Belediyesi, 15 su kuyusu açarak Kırıkkale´de su kesintisini tarihe kavuşturuyor. Saniyede 750 litre su basacak olan takviye merkezinde aylık 1 milyon m3 suyu Kırıkkale´ye basarak Kırıkkale ilinin yüzde 80 su ihtiyacını karşılayacak.

Kırıkkale İŞKUR, piyasa araştırması için sahaya indi Kırıkkale İŞKUR, piyasa araştırması için sahaya indi

3 AYDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Bir hafta önce 6 milyon liraya ihale edilen ishale hattı, bu ayın sonunda ilk kaynağı yapılacak. 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak olan ishale hattında Temmuz ayının ilk haftasında su basılmaya başlanacak.  Halifeli Köyü´nden basılacak su, bütün su depolarına entegre edilecek. Bununla birlikte zaman zaman meydana gelen büyük arızalar neticesinde şehre su verilememesini noktalayacak. Kapulukaya Barajı´nda meydana gelecek arızalar su kesintisini etkilemeyecek.

50 YILLIK SU SORUNU RAFA KALKIYOR

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi “Halifeli Köyü´nde bulunan su Kırıkkale´nin 30 yıllık su ihtiyacını karşılayacağı gibi Kapulukaya Barajı´ndan da desteklenmek suretiyle şehrimizin 50 yıllık su sorununu rafa kaldırmış olacağız. Temmuz ayının ilk haftasında Halifeli suyu su depolarımıza basılarak 365 gün 24 saat kesintisiz su verilecek. Şehir içerisinde ufak tefek arızalardan kısmı olarak su kesintisi yaşansa da şehir anlamında hiçbir su kesintisi söz konusu olmayacak” dedi. Haber: Ahmet Ünal