VARDİYA BAŞLANGIÇ SAATİ DEĞİŞİKLİĞİ

Araç alacaklar bu habere dikkat! Her 10 araçtan 9’u… Araç alacaklar bu habere dikkat! Her 10 araçtan 9’u…

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale, İzmit, Batman ve Aliağa´da ortak şekilde Koç Holding´in çalışma koşullarına yönelik hak gasbı yapmak istediği iddiasına karşın işyeri önlerinde açıklama yaptı. Fabrikada işçilerle buluşan Kırıkkale Şube Başkanı Kaya, “Koç Holding pandemi koşullarında sonu gelmeyen teklif ve değişikliklere bir yenisini daha ekleyerek, Tüpraş çalışanın sosyal yaşamını da derinden etkilen ayrıca tek taraflı dayattığı değişiklikte vardiya başlangıç saatinin 08.00´den 07.00´ye çekilmesi, ara dinlenme hakkının sabah işbaşı saatine çekilerek ortadan kaldırılması ve yıllık izinlerin zorunlu kullanımı gibi konuları uygulatmak istiyor!”

 

BİZİM EMEKÇİLERİMİZ KÖLE DEĞİLDİR

“Bu konularla ilgili bir buçuk aydır genel müdürlük düzeyinde de kendileriyle görüştük. En son geçen hafta yaptığımız toplantıda bu kararları hayata geçireceklerini söylediler. İş barışının olmadığı bu ortamda bize reva görülen bu yönetim anlayışını kabul etmiyoruz. Tüpraş işçisi köle değildir Ve pandemi koşullarında Tüpraş işçisi gerekli özveriyi ve fedakarlığı yapmıştır! 2019 Toplu İş Sözleşmesinin Yüksek Hakem Kurulu kararı ile biten sözleşmenin ardından bu tür dayatmalarla işçi arkadaşları yıldırmaya çalışan, iki yüzlü yönetimin kararlarını kınıyor ve her ne kadar işçi arkadaşlara tebliğ etsenizde kabul etmiyor , uygulamamakta ısrar ediyoruz!

Bu haklarımızın alınmasına asla izin vermeyeceğiz! Gerekiyorsa Hukuki yollara başvuracağız!

Tüpraş işçisini yıldıramazsınız.”

 

SALGIN FIRSATÇILIĞINA SON VERİN!

“Kanunlara da aykırı hareket ettiğinizi unutmayın! Tüpraş işçisinin aidiyet duygusunu bitiriyorsunuz! Yapmak istediğiniz değişikliklerin Tüpraş işçisinin aile hayatında da ciddi sıkıntılar yaşatacağını bilin ve yaşanacak sorunların sorumlusu olduğunuzu unutmayın!

Tüpraş işçisine “gerekiyorsa misafir kabul etmeyeceksiniz, misafirliğe de gitmeyeceksiniz, Tüpraş kurallarına uygun yaşamayı öğreneceksiniz” anlayışına karşı cevabımız nettir! Sizler köle düzenine alıştırmak istediğiniz Tüpraş işçisini tanımıyorsunuz!  Otuz yıllık çalışma şartlarımızın değişmemesini ve insanca yaşamanın gerekliliğini siz yöneticilere hatırlatmak istiyor, tek taraflı dayatmalarınızı da asla kabul etmiyoruz” dedi.

Haber: Ahmet Ünal