Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
EĞİTİM 12.07.2019 16:52:43
HAFİZELER TAÇLARINI GİYDİ

HAFİZELER TAÇLARINI GİYDİ

Kırıkkale İl Müftülüğü Hacı Abdullah İpekçi Hafızlık Yatıklı Kız Kur´an kursunda hafızlığını tamamlayan 12 öğrenci, düzenlenen törenle taç giyip icazetlerini aldılar. Duygusal ve gururlu anların yaşandığı törende, genç H

TAÇ GİYİP İCAZETLERİNİ ALDILAR

İslam dininin ahlak ve kurallarını en iyi şeklide öğrenmek ve öğretmenin yanı sır; Kur´an-ı Kerim´in emir ve buyruklarına göre yaşama felsefesiyle İl Müftülüğü Hacı Abdullah İpekçi Hafızlık Yatıklı Kız Kur´an kursunda hafızlığını tamamlayan 12 öğrenci, Nur Camii konferans salonunda düzenlenen törenle taç giyip icazetlerini aldılar.

 

ONUR VE GURUR DUYUYORUZ

Hamide Tiren, Ayşe Özdemir, Fatmanur Ünal, Rana El Areb, Rahme El Areb, Zekiyenur Yaşar, Rana Saydam, Kevser Müftüoğlu, Ayşenur Esenyel, Cansu İzci, Sena Köksal, Reyhan Hale Acar ve Gufran El Areb, taç giyen ve icazet alan öğrenciler oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşma yapan Müftü Şahin Yıldırım, öğrencilerle gurur ve onur duyduklarını dile getirdi.

 

HÜKÜMLERİNİN TATBİK EDİLMESİ İÇİN GÖNDERİLDİ

Kur´an-ı Kerim´in insanları kurtuluşa, sevgiye, saygıya ve kardeşliğe çağırdığını söyleyen Müftü Yıldırım, “Kur´an, ayetlerinin okunup incelenmesi, içindeki hükümlerinin tatbik edilmesi için gönderilmiştir. Cihan tarihi göstermiştir ki, insanlık en mesut ve bahtiyar dönemlerini ilahi kitapların izinde ve Peygamberlerin öncülüğünde yaşamıştır. Peygamberimiz (Aleyhisselam) ‘Size iki şeyi bırakıyorum. Onlara tabi olduğunuz müddetçe asla sıkıntıya uğramazsınız. Bunlar Allah´ın kitabı Kur´an-ı Kerim ve benim sünnetimdir´ buyuruyor.” dedi.

 

GERÇEK HAFIZ, YÜRÜYEN KUR´AN DEMEKTİR

Hafızın sadece Kur´an-ı Kerim´in kelimelerini, âyetlerini ezberleyen değil, aynı zamanda onun manasını kalbine ve ruhuna nakşeden, beynine alan ve gönül dünyasında seyreden bir insan olduğuna işaret eden Erhan, “Kur´an-ı içine sindirmiş olan gerçek hafız, yürüyen ve konuşan Kur´an demektir. Zira Kur´an okumak en sevgiliyle konuşmaktır. Bir anlamda Cenab-ı Hakk´ın huzuruna çıkmaktır. Yüce kelamın her harfi, hafızların kurtuluşu için şahitlik edecektir. Kur´an hafızları başka hiçbir gölgenin bulunmadığı günde nebilerle birlikte Allah´ın gölgesindedirler.” diye konuştu.

 

HEYECANINI PAYLAŞIYORUZ

Törende konuşan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Herşeyde nönce daha küçük yaşta kendisini Kur´an´a vakfeden ve hayat boyu bu milletin önünde birer yıldız olarak, rehber olarak yer alacak değerli kardeşlerimizin heyecanını paylaşıyoruz. Dertli olduğumuz bir konu var, ona da ahir zaman diyoruz. Merhum Necip Fazıl´ın söylediği gibi çift akan olukların bir tarafından nur, diğer tarafından kir akıyor.”

 

KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUYACAKLARDIR

“Bizim genç yaşta evlatlarımızın nur akan olukların içerisinde yer alması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Kardeşlerimiz inşallah ileride bugün olduğu gibi gelecekte evlatlarımızı emanet edeceğimiz emin eller olarak vazifelerini yerine getirecekler. Hem bir emaneti üstlenecek, hem de emanet ettiğimiz DNA´larımızı, kültürümüzü en iyi şekilde koruyacaklardır. Ben Hafizelerimizi ve ailelerini, hocalarımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

KUR´AN-I KERİM´İN MUHAFIZLARI OLDUNUZ

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç ise, “Sizler artık Kur´an-ı Kerim´in muhafızları oldunuz.  Kıyamete kadar sizler Kur´an-ı Kerim´in dünyadaki koruyucuları olacaksınız. Cenab-ı Allah´ta sizlere ahiret gününde cenneti ile müjdeleyecektir” dedi. Konuşmaların ardından kurs hocalarına plaket takdim edildi. Öğrenci korosunun seslendirdiği ilahiler sonrası 12 hafize, taçlarını giyerek icazet aldı. Haber: EMEL SELCİ


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024