Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 4.07.2019 18:28:40
HADİ KALK GİDELİM KINALI KUZUM

HADİ KALK GİDELİM KINALI KUZUM

HADİ KALK GİDELİM KINALI KUZUM

SİİRT´in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Yasin Baran, Nur Camii´nde yüzlerce kişinin tekbirleriyle son yolculuklarına uğurlandı.

 

TERÖRİSTLERCE TACİZ ATEŞİ AÇILDI

SİİRT - Eruh´a bağlı Akmeşe köyü kırsalında terör örgütü PKK´ya yönelik operasyon yürüten güvenlik güçlerine, teröristlerce taciz ateşi açıldı. Açılan ilk ateşte Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran, şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Askerlerin, ateşe karşılık vermesiyle çatışma çıkan bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan hava destekli operasyon sürdürülüyor.

 

ACI HABERİ DUYAN GELDİ

Şehit askerin Kırşehir´in Polatlı köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran olduğu öğrenildi. Baran´ın Kırıkkale´de yaşayan ailesine şehadet haberi sağlık görevlilerince eve gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin ailesi, haberin ardından gözyaşlarına boğuldu. Bekar olduğu öğrenilen Baran´ın 4 kardeşin en küçüğü olduğu belirtildi. Şahadet haberinin ardından ailenin oturduğu eve Türk bayrağı asıldı. Acı haberin ardından yakınları taziye ziyaretine geldi. 

 

BİRLİGİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit Yasin Baran için dün sabah saatlerinde, İl Jandarma Komutanlığı´nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ali Fuat Atik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Kırıkkale´den giden şehidin annesi Pakize Baran ve babası Fuat Baran, silah arkadaşları ile askeri erkan katıldı. Askerler tarafından omuzlara alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, katafalka bırakıldı. Saygı duruşunun ardından şehit Baran´ın özgeçmişi okundu ve İl Müftüsü Ahmet Altıok tarafından dua edildi.

 

ŞEHİT ANNESİNDEN ASKER SELAMI

Törene katılan şehidin babası Fuat ve annesi Pakize Baran, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanıp, öptü. Oğlunu asker selamıyla uğurlayan Pakize Baran, 'Oğlum, söz verdim arkadaşlarına, ağlamayacağım. Bayrağını teslim almaya geldim. Hadi kalk gidelim, kınalı kuzum' dedi. Gözyaşı döken şehidin babası Fuat Baran ise Vali Ali Fuat Atik´e,'2 torunum, 2 oğlum var. Bu uğurda can vermeye hazırlar. Vatan sağ olsun, millet sağ olsun, ezanlar susmasın' dedi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran´ın cenazesi, toprağa verilmek üzere anne ve babasının da bindiği askeri uçakla Kırıkkale´ye uğurlandı.

 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hava yolu ile Ankara´ya karayolu ile Kırıkkale´ye getirilen Şehit Baran´ın cenazesi ilk olarak baba ocağı Etiler Mahallesi´ne götürüldü. Cenazenin getirilmesiyle büyük üzüntü yaşayan şehidin annesi Pakize Baran, babası Fuat Baran, kardeşleri ve akrabalarını sağlık ekipleriyle görevliler sakinleştirmeye çalıştı. Helallik alınıp, dua edilmesinin ardından şehidimizin naşı Nur Camii´ne götürüldü. Cenaze namazı öncesi aile yakınlarının ve arkadaşlarının tabutun başında ağıtları yürekleri dağladı. Cami avlusunu dolduran yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla şehidimizi son yolculuğuna uğurladılar.

 

KIRIKKALE ŞEHİTLİĞİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Daha sonra İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Baran´ın naşı Kırıkkale Şehitliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in yanı sıra Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Ahmet Önal, Halil Öztürk,  İçişleri Bakan Yardımcısı Selami Arslan, Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı,  askeri ve mülki erkan, belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehidimizin yakınları ve  yüzlerce vatandaş katıldı.


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024