7 Haziran`da yapılacak olan genel seçim öncesinde kulislerde hangi partilerin kimleri aday göstereceği konuşuluyordu. Yüksek Seçim Kurulu`nun kararı gereği siyasi partiler, milletvekili aday listesini bugün saat 17.00`ye kadar teslim etmek zorundalar. Bu tarihten sonra ise itirazı bulunan adaylar veya aday adayları 15 gün içinde YSK`ya itiraz edebilecekler. İlimizde ise en çok merak edilen konu AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin Milletvekili aday sıralaması

Üst kurul görüştü

AK Parti’de geçtiğimiz ay başlayan aday adaylığı müracaatının ardından son güne kadar Kırıkkale için aday olmak için 30 kişi gerek Kırıkkale İl başkanlığına gerekse genel merkeze başvuru yaptılar.  Başvuruların tamamlanmasının ardından ise teşkilat temayülü, STK temayülü ve kamuoyu yoklaması tamamlandı. AK Parti aday adayları eleme süreci tamamlandı. Üst kurul adayları belirlerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başkanlığındaki üst kurulun listelere son şeklini verdiği öğrenildi. Listeler tamamlandıktan sonra bugün 17.00`ye kadar Yüksek Seçim Kurulu`na sunulacak. YSK`ya sunulan liste daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

18 aday bekliyor

MHP`de ise durumlar AK Parti ile aynı. Kırıkkale`de 18 Milletvekili Aday adayı bulunan Milliyetçi Hareket Partisinde de meraklı bekleyiş büyük bir sessizlik ile devam ediyor. MHP’de tıpkı Ak Parti gibi önce aday müracaatlarını tamamlandı. Daha sonra Genel merkezde Adaylar ile görüşme yapıldı. Başvuruların ardından aday adayları çalışmalarını gerek Kırıkkale merkez gerekse İlçelerde çalışmalar ve ziyaretlerde bulundular.  Son olarakta geçtiğimiz günlerde internet ortamında temayül yoklaması yapıldı.

Seçim sonrası Bahşılı’da ilk toplantı Seçim sonrası Bahşılı’da ilk toplantı

CHP’de adaylar belli

Tüm Türkiye`de olduğu gibi Kırıkkale’de de Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adaylarını ilk belirleyen parti oldu. 8 Aday adayının kıyasıya mücadele verdiği ön seçimde 2 Bin 154 üyenin oylamaları ile isimler 3`e indirildi. CHP`li adaylar ise alanlara inerek çalışmalarına başladılar bile..