Kırıkkale’de özel çocukların 23 Nisan sevinci Kırıkkale’de özel çocukların 23 Nisan sevinci

Hayat kurtaran 112 görevlisinin çevre hassasiyeti

 

Kırıkkale´de merkez Bahçelievler Mahallesi 112 Acil Servis İstasyonunda görevli acil tıp teknisyeni 2 çocuk annesi Seval Öztürk, çevre duyarlılığı göstererek beraber çalıştığı meslektaşlarının da desteğini alarak ailesine ve çevresindekilere örnek oluyor.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA YARDIM

Görevde iken vaka dönüşünde çöp toplayan insanları gördüğünü ve bundan etkilendiğini belirten 112 Acil İstasyonunda görevli acil tıp teknisyeni Seval Öztürk, birlikte görev yaptığı diğer mesai arkadaşlarıyla kurum içinde ve evde tükettikleri yiyecek ve içeceklerden çıkan geri dönüşüm malzemelerini biriktirmeye başladı. Öztürk, geri döşüm malzemelerinden elde etikleri gelir ile görev yaptıkları istasyonun giderlerini karşılamayı ve Ramazan Bayramı´nda da ise ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmeyi hedefliyor. Öztürk ve arkadaşları, kurum içinde ve evlerinde kullandıkları geri dönüşüm malzemelerini görev yaptıkları 112 istasyonuna ait kullanılmayan bir bölümünde biriktiriyor.

 

İYİ BİR FİKİR

Acil Tıp Teknisyeni Seval Öztürk muhabirimize yaptığı açıklamada, “Bu fikir, bir vaka dönüşü çöp toplayan insanları gördükten sonra oluştu. Gerçekten iyi bir fikir olduğuna kanaat getirdim. Bunun bizim de yapabileceğimizi düşündüm. İstasyonda zaten yeteri kadar pet şişe, su şişelerimiz çıkıyordu. Arkadaşlarıma anlattığımda biz bunları geri dönüşüme koyup biriktirebiliriz ve bu topladığımız geri dönüşüm malzemeleri ile ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunabiliriz dedim. Arkadaşlarım da destek verdiler. Bu konuda yanımda oldular. İstasyon çalışma arkadaşlarımla birlikte geri dönüşümde olan kendi ihtiyaçlarımızın, kullandığımız geri dönüşüm ve evlerimizde kullandığımız geri dönüşüm bütün malzemeleri ve materyalleri getirdik.” dedi.

 

KAĞIT ATIKLARI AYRIŞTIRDIK

4 aydır bu konuyla ilgilendiklerini aktaran Öztürk, şunları söyledi: “İstasyonumuzun kullanılmayan bir bölümünü çalışma alanı olarak seçtik. Tabi ki de yetkili makamlardan bu izni alarak başlattık. Daha sonrasında bütün plastikler, cam şişeler, pil atıklar, kağıt atıkları ayrıştırdık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın bu projede örnek olduğunun farkında ve bilincindeyiz. Zaten doğaya katkıda olabileceğini düşündüğümüz, geri dönüşümün gerçekten ihtiyacı olduğu bir ülkede olduğumuz için duyarlılık getirmek istedik. Kendi çapımızda küçük başlattığımız şeyin bu kadar büyük ve ses getireceğini istasyon arkadaşlarım ve diğer çalışanlarının dikkate alacağını düşünmemiştim ama çok mutluyuz. Küçük bir çalışma süresi içinde bile bir sürü şey elde ettik. Umarım sonucu daha güzel olacaktır.”

 

BÜTÜN İNSANLARIN DUYARLI OLMASINI İSTİYORUM

Geri dönüşüm konusunda her bireyin daha duyarlı olması gerektiğini belirten Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizdeki bütün insanların bu konuda gerçekten duyarlı olmasını istiyorum. Sokağa atıla her türlü plastik, pil atık, kağıt atık bunların geri dönüştürülebilir olması, toplanabilir ve faydalı bir şekilde olması her anlamda ülkemize katkı sağlayacaktır. Fakat bunların gerçekten doğaya tahribat vermesi, zarar vermesi, ekolojik dengeyi bozması anlamında da sıkıntı oluşturacaktır. Bütün arkadaşların, bütün çalışanların, bütün insanların duyarlı olmalarını istiyorum”

 

BİRKAÇ ÇOCUĞU GİYDİRMEK İSTİYORUZ

“Yapacakları en ufak şey çöplerini bile evlerinde ayrıştırsalar bu bizim için yeterlidir. Emin olun fayda görecektir. Müdürlüğümüzün bizim fiziki anlamda şartlarımızı ve ihtiyaçlarımızı karşıladığı aşikar. Biz kendi istasyon içerisindeki ufak tefek eksiklerimizi de giderebileceğimizi düşündük. Bununla birlikte ihtiyaç sahibi çocuklarımızı bayramda mutlu etmek en temel hedefimiz şu anda. Çünkü 4 aylık kısa bir ürede birkaç çocuğu giydirmek istiyoruz. Onun dışında tabi mutlaka geri dönüşülen şeyin hepimize tekrar artısı olacaktır bizlere” dedi. Haber: Emel Selci