1995 YILINDA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Adeviye Sungur ve Baro Başkanı Av. Talat Apaydın tarafından yapılan ortak açıklamada ‘Dünya Çocuk Hakları Günü´ dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Başkan Sungur, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi  tarihte en geniş katılımlı insan hakları belgesi olduğunu belirterek, “Amerika ve Somali hariç 193 dünya ülkesi tarafından imzalanan sözleşme 20 Kasım 1989´da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilmiş 27 Ocak 1995 tarihinde  Türkiye´de de yürürlüğe girmiştir”

Kırıkkale’de 186 şüpheli yakalandı Kırıkkale’de 186 şüpheli yakalandı

 

TOPLUMUN VİCDANLI OLMASI ÖNEMLİDİR

Sungur, Çocuk Hakları Sözleşmesi ve sonrasında kurulan BM Çocuk Hakları Komisyonu´nun tüm çalışmalarına rağmen, bugün çocuklar hâlâ toplumun istismara en açık ve savunmasız grubunu teşkil ettiğini söyledi. Başkan Sungur, “Çocuklar dünyanın dört bir yanında, kimi zaman yoksullukla, kimi zaman eğitimsizlikle, fiziksel ve psikolojik istismarla, ihmalle karşı karşıyadır.  Çocukluğunu yaşaması gerekirken; Toplumumuzda hala çocuk yaşta evlendirilen, çalıştırılan, dilendirilen suça sürüklenen çocuklar bulunmaktadır. Yasal düzenlemelerin yanı sıra yasaları uygulayanların ve  toplumun vicdanlı olması önemlidir. Suç mağduru olan çocuklar kadar Suça Sürüklenen Çocuklara da toplum kucak açmalıdır. Zira suça sürüklenen bir çocuğun rehabilite edilmesi ve topluma kazandırılması hayati önem taşımaktadır”

 

ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ

Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak bugüne kadar ellerinden geldiğince hakları ihlal edilen ve desteğe ihtiyacı olan çocukların yanında yer aldıklarını belirten Başkan Sungur, “Bundan sonra da aynı şekilde çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Geleceğin sahibi çocukların her türlü istismardan uzak ve güvenli bir yaşam sürmesi bizlerin kaçınılmaz ve ertelenemez bir görevidir. Bu önemli görevde üzerimize düşen yükümlülükleri Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak biz de yerine getirmeye hazırız”

 

HER ÇOCUĞUN YANINDAYIZ

Son olarak Başkan Sungur, “Vatandaşlarımızda her baroda olduğu gibi Kırıkkale Barosu´nda da Çocuk Hakları Komisyonu bulunduğunu bilmelidir. Biz, bize ihtiyacı olan her çocuğun yanındayız. Biliyoruz ki, bir hayata dokunabiliiz ve biliyoruz ki; bir çocuk gülerse güler dünya. Doyasıya yaşayan çocuklar bu dünya sizin. Çocukların ağlamadığı bir dünya dileğiyle; Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününü kutlarız” dedi. Haber: Emel Selci