Kızılırmak Anaokulu yönetimi çocukları enerji tasarrufunu anlatmak ve çocukları bu yönde teşvik etmek için önemli bir projeye imza attı. 'Geleceğe enerjin kalsın '' ismini taşıyan projede çocukların enerji tasarufu ve enerji hakkında düşündükleri eserleri sergi açarak öğretmenlerin ve velilerin beğenisine sundular. Serginin açılışına Kızılırmak Ana Okulu Müdür Şengül Doğan ,öğrenci velileri ile Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bahattin Kapucu ,Muhammet Bahadır Dülger,Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yetiş Şahin , Yeni Mahalle Kız Teknik Ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Hatice Özdemir ,Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Müdürü Elif Tolun ile ve Bağımsız Anaokulu Müdürleri.KKÜ Mühendislik fakültesinden bazı öğrenciler , Okul öğretmen ve stajyer öğrenciler katıldı.

Çok emek verdiler

Kızılırmak Anaokulu müdürü Şengül Doğan sergi açılışındaki konuşmada ''Enerji tasarrufu konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirebilmek için böyle bir proje hazırladık .Projeye çocuklarımız ve aileleri çok emek verdiler . Çocuklarımız enerjinin üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar ne aşamalarda geçtiğini birebir uygulayarak gördüler ve enerji tasarrufunun ne kadar önemli olduğunu kavradılar ve bilinçlendiler.Enerji üretiminde alışkanlıklarımızda yapacağımız doğa dostu seçimlerin, tüketim aşmasında yapacağımız enerji verimliliği uygulamaları dünyadaki yaşam kalitemizi arttırmaktadır çocuklarımızın bu duruma dikkatlerini çekmek istedik.Ailelerimiz projemize emeklerini ve zamanlarını verdiler ve bizi çok güzel desteklediler . Tüm Ailelere çok teşekkür ediyorum '' dedi.

Kırıkkale’de Hacker Eğitimi Kırıkkale’de Hacker Eğitimi

Kaynaklarımız sınırlı

Okul müdür yardımcısı Nevin Ulamış Projenin amacını ve Sergideki stantlardaki konulu çalışmalarını misafirlere anlatımında şu bilgileri verdi. ''Okulumuz 145 öğrenci ve 10 öğretmen Bir müdür Bir müdür muavininden oluşuyor. Kırıkkale'de en iyi eğitimi verme ilkesi ile öğrenci veli dayanışması ile eğitimimizi yürütmekteyiz. Sergimizi amacını anlatacak olursak ''Yaşadığımız dünyada bulunan kaynaklar sınırsız değildir. Hepsinin bir limiti vardır ve bu kaynakları gereksiz yere kullanmak gelecekte yaşamımızı olumsuz etkileyecektir bilincini oluşturmak, enerji kaynaklarının neler olduğunu, sadece elektrik ve suyun enerji olmadığını doğal bir çok enerji kaynağının var olduğunu çocuklara fark ettirmek''Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için Kızılırmak Anaokulu ''Enerji tasarrufu anaokulunda başlar'' dedi.Bu sebeple öğrencileri ve aileleri ''Enerjini boşa harcama '' demek için ''Geleceğe enerjin kalsın '' sergisini hazırladı. Proje uygulanırken, çocuklara enerji tasarrufu konusunda farkındalık kazandırmak için sınıf etkinliklerinde konu ile ilgili hikayeler anlatıldı, şarkılar söylendi. Enerji tasarrufu temalı sanat etkinliklerinde çocuklar boyama çalışmaları, kağıt kesme ,yapıştırma çalışmaları, kağıt yuvarlama çalışmaları, artık materyal çalışmaları, oyun hamuru çalışmaları ile ilgili özgün ürünler oluşturdular. Sınıflar arasında enerji tasarrufu konuları paylaşıldı. Sınıflarda zaman tasarrufu, elektrik tasarrufu, su tasarrufu, para tasarrufu, eski ve artık malzemeleri değerlendirme temalarında ailelerden çocuklarıyla bir ürün oluşturmaları istendi. Ailelere bu konuda çocuklarına rehberlik etmeleri sağlandı. Aileler hem çocuklarıyla kaliteli ve güzel zaman geçirdiler, hem de çocukları ile beraber projelerini beraber oluşturdular. Oluşturulan ürünler hazırlanırken çok farklı malzemeler kullanıldı. Değişik boyutlarda ürünler ortaya çıktı''dedi.Serginin her standını ilgi ile gezen misafirler yaşları 4- 5 -6 olan o minikler anne, öğretmen kendilerinde emeği olan eserleri tanıtmaları çok beğeni kazanıldı. Sergi 10 gün açık kalacak.