Huzurevi sakinleri sinema keyfi yaşadı Huzurevi sakinleri sinema keyfi yaşadı


60 BİN TOPRAKLA BULUŞACAK

Türkiye´de ağaç ve orman sevgisini artırmak, gelecek nesillere yeşil bir çevre bırakmak üzere ağaçlandırma faaliyetlerine ağırlık veren Kırıkkale, 11 milyon fidanın toprakla buluşacağı 11 Kasım 2019 tarihinde 60 bin fidan dikimi gerçekleştirecek. Konu ile ilgili dün gazetecilerle bir araya gelen Kırıkkale Orman İşletme Müdürü Alper Çimen, ‘Geleceğe Nefes´ projesi hakkında bilgi verdi.  Toplantıya Müdür Çimen´in yanı sıra il Müdür Yardımcısı Osman Kayalak, İşletme Şefi Fatma Çimen, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Melek Karakaya ve Personel Şefi Fuat Şimşek katıldı.

 

7´DEN 70´E FİDAN DİKECEĞİZ

Toplantıda bilgi veren İl Müdürü Çimen, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın himayelerinde, ‘‘ Geleceğe Nefes´´ kampanyasıyla ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarını arttırmak, toplumda çevre konusunda farkındalığı yükseltmek amacı ile öğrencilerden, askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kısaca 7´ den 77´ ye toplumun bütün kesimlerinden vatandaşlarımızın katkılarıyla 11 Kasım 2019 Günü saat 11:11´ de 81 ilimizde aynı anda başlanarak 3 saat içerisinde ülke genelinde 3800 farklı lokasyonda 11 Milyon adet fidanın toprakla buluşturulması planlanmıştır. Vatandaşlarımızda internet üzerinden https://geleceğenefes.com adresinden dikilen fidanları sahiplenecek veya 10 lira bedel ile fidan bağışı yapabileceklerdir”

 

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR 

“Geleceğe nefes projesi kapsamında Kırıkkale İlimizde Orman İşletme Müdürlüğü olarak 12 lokasyonda  60 bin adet fidanın toprakla buluşturulması ve geleceğe nefes olması için, arazi hazırlığı çalışmaları tamamlanmış, fidanlarımız sahaya dağıtılmış olup, değerli Kırıkkaleli hemşerilerimiz tarafından toprakla buluşmayı beklemektedir. Kırıkkale halkının fidana, ağaca, yeşile ve çevreye olan duyarlılığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu etkinlik kapsamında il genelinde dikimi planlanan fidanlarımız bir hafta süre olmasına rağmen vatandaşlarımız tarafından sahiplenilmiştir. Etkinliğimizin il genelinde duyurulması noktasında Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü olarak ilan, afiş, sosyal medya gibi yazılı-görsel tüm iletişim kanalları kullanılmaktadır. Yurt genelinde 11 Kasım 2019 tarihinde 11 milyon fidan dikim etkinliği “Geleceğe Nefes” kampanyasına katkılarından dolayı başta Valimiz Sayın Yunus Sezer olmak üzere Kaymakamlıklarımıza, Belediyelerimize kurum amirlerimize, Kırıkkale halkına, STK´larımıza, 7 den 77´ye tüm halkımıza teşekkür ederiz” dedi. Haber: Emel Selci