Kırıkkale Üniversitesi Rektörü TRT’ye Konuk Oldu Kırıkkale Üniversitesi Rektörü TRT’ye Konuk Oldu


Gaz kokusunun kaynağı tespit edilemedi

Kırıkkale şehir merkezinde hafta sonu meydana gelen kötü koku vatandaşlarda tedirginlik yarattı. AFAD, Çevre ve Şehircilik, Belediye, KIRGAZ ve ilgili diğer birimler harekete geçmesine rağmen kötü konunun kaynağı tespit edilemezken, Valilik İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek bir olumsuzluk bulunmadığını duyurdu.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN OLDU

Özellikle Kırıkkale şehir merkezinde bulunan Yenimahalle, Çalılıöz ve Bağlarbaşı mahallelerinde, akşam saatlerinde etkili olan kötü koku vatandaşları tedirgin etti. Durumdan rahatsız olan Mahalle sakinleri AFAD ve belediyeye bilgi verdi. Mahallelilerden gelen yoğun şikayet üzerine bölgeye gelen polis, AFAD, doğal gaz idaresi ve itfaiye ekipleri, kokunun kaynağını tespit etmek için kanalizasyon kapakları, çöp konteynerleri ve binaların doğal gaz tesisatlarında koku ölçümü yaptı. Uzun süren incelemenin sonunda kokunun kaynağı tespit edilemedi.

OKSİJEN DEĞERLERİ NORMAL AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili Kırıkkale Valiliği de bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Şehrin belli noktalarında yoğun bir gaz kokusu olduğu yönünde şikayet ve ihbarlar gelmektedir. Bahse konu yerlerde AFAD, Çevre ve Şehircilik, Belediye, KIRGAZ ve ilgili diğer birimlerimizce alan taraması yapılmakta olup yapılan ölçüm ve taramalarda gaz kaçağı gibi tehlike arz edecek bir hususa rastlanmamış, oksijen değerleri normal seviyede bulunmuştur. İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek bir olumsuzluk bulunmamakta olup an itibariyle çalışmalar devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.