TELAFİDE BEN DE VARIM

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitime fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocuklarımızın ve yetişkinlerin fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişmelerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı´nca başlatılan ‘Telafide Ben de Varım´ programı kent genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.    

 

PANDEMİ KURALLARINA UYULDU

Bu kapsamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde, gönüllük esasına dayalı olarak tüm pandemi kurallarına uygun, veli izin belgeleri alınarak 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 doğumlu sporcuların katılımı ile ilimizde resmi ve özel tüm okul müdürlükleri ve spor kulüplerinin iştiraki ile 23-26 Ağustos 2021 tarihleri arasında ‘Telafide Ben de Varım Futbol Şenliği´ düzenlendi.

 

Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor! Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor!

FUTBOL ŞENLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Telafide Bende Varım´ projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından futbol şenliği düzenlendi. Kırıkkale´deki futbol okullarının katıldığı futbol şenliğinde yüzlerce öğrenci bir araya gelerek birlik ve beraberlik örneği sergilediler.

 

300 SPORCU SAHADA TER DÖKTÜ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde 8 – 12 yaş arası, 32 takım ve yaklaşık 450 sporcunun katıldığı ‘Telafide Bende Varım Futbol Şenliği´ 3 gün sürdü. 3 gün boyunca galibiyet için ter döken çocuklar muhteşem ödül töreni ile kupa maçına çıktılar. Yapılan kupa maçının ardından antrenörlerde sahaya çıkarak maç yaptılar. Maçın başlama vuruşunu ise ASKF Başkanı Sırrı Zengin yaptı. Törende, turnuvaya katılan bütün takımların oyuncularına madalyaları verilirken, dereceye giren takımlara da kupaları verildi.

SPOR YAPAN HERKES KAZANIR

Büyük coşkuya sahne olan kupa törenine Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Turan Yılmaz, ASKF Başkanı Sırrı Zengin, Futbol İl Temsilcisi Battal Sarıca, İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusu  Hakan Uğurer, Spor Şube Müdürü Engin Bozkurt, spor adamları, futbolcular, il hakem heyeti ve aileleri katıldı. Ödül töreni öncesinde konuşma yapan ASKF Başkanı Sırrı Zengin, sporda kaybedenin olmadığını, spor yapan herkesin kazandığını söyledi.

SPORUN KAYBEDENİ OLMAZ
Başkan Zengin, “Her biri birbirinden güzel maçlar çıkardılar. Her biri kendilerini burada ifade ettiler. Kazanan ve kaybeden oldu. Öncelikle sporun kaybedeni olmaz. Bunu her zaman söylüyorum. Sporu yapan kazanır. Sporun en sonunda da dostluk, kardeşlik ve dayanışma kazanır. Bu duyguların hepinizde yaşadığını çok iyi biliyorum. Bu nedenle de turnuvanın amacına ulaştığından adım gibi eminim” diye konuştu. 

TEŞEKKÜRLER YUNUS SEZER
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in Kastamonu´nda görevli olduğunu belirterek Futbol Şenliğine katılamadığını söyleyen Zengin, “Bize bu kadar heyecan veren, son 3 yıldır Kırıkkale´yi Kırıkkale yapan fakat burada aramız olamayan Kastamonu´da olan Valimiz Yunus Sezer´e de teşekkür ediyoruz. Bugün aramızda olsaydı oda çok duygulanırdı. Çok güzel etkinlikler yaptık. Programa katılan herkese teşekkür ederim”

 

BU MANZARALARI ÖZLEDİK

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, “Henüz covit sürecini atlamadık fakat şu güzel manzarayı özledik. Milli Eğitim Bakanlığı olarak kapatmamak üzere okullarımızı açıyoruz. Bizlerde onun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Bu şenliğimiz okulların açılışının bir nişanesi olsun. Bu organizasyonda canla başla yanımızda olan herkese gönülden teşekkür ederim”

 

TEŞEKKÜRLER

Futbol İl Temsilcisi Battal Sarıca ise, ‘Telafide Bende Varım Futbol Şenliği´ni düzenleyen herkese teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından hakemlere ve sporculara madalya ve kupaları verildi. Program toplu aile resminin ardından sona erdi. Haber: Kenan Kuzucu